HP Pro X3: The Ultimate Windows Phone, The Never …

од HP Pro X3 Никогаш повеќе немаше да чуевме од него, да не беше за прегледот објавен од колегите во Виндоус Централ, кој фрли светлина врз лансирањето на паметен телефон што го работи оперативниот систем. Мобилен Windows 10, наменети за потрошувачка.

HP Pro X3: карактеристики

Паметен телефон не за разлика од тоа што требаше да биде претходникот, имено HP Elite X3, официјализиран во 2016 година. Сепак, со некаков компромис за спецификациите, би се предложил за најниска цена Во споредба со Elite X3, која сè уште работи. Брегот на Амазон HP Pro X3: Крајниот Виндоус Телефон, Никогаш не роден. еден438,00 евра.

На следната фотографија, на десното HP Pro X3 и на левата HP Elite X3.

HP Pro X3: Крајниот Виндоус Телефон, Никогаш не роден. 2

Под телото на овој уред, процесорот Qualcomm Snapdragon 820, компатибилен со 4 GB RAM меморија и 32 GB внатрешно складирање што може да се прошири преку microSD. Екранот е панел 5, 99 “ Со целосна HD резолуција. Се разбира, оперативниот систем за лансирање би бил мобилен Windows 10. Големината на батеријата не е позната, но скоро сигурно е помалку од 4150 mAh на најмоќниот модел.

Фотографиите, кои веќе се чинеше дека не се најдобри во HP Elite X3, ќе им беа доверени. фотографски сектор: 15.9MP на задниот дел и 12 MP во предниот дел. Наместо тоа, безбедноста ќе се засноваше читач на отпечатоци и признавање на лилјани.

Не стигнуваат до пазарот.

И покрај тоа што е прикажано во MWC 2017 година, уредот се чувал надвор од пазарот бидејќи неговото лансирање било закажано за средината на истата година. Во меѓувреме, „Мајкрософт“ јасно стави до знаење дека го имал тоа прво. се откажа од неговиот телефон со Виндоус и тоа, порано или подоцна, исто така, би ја прекинало поддршката за Windows 10 Mobile (закажано за 31 декември 2019 година).

Веројатно од оваа причина HP мора да го сметаше апсолутно расипнички Започнете со масовно производство на паметен телефон чија цел во почетокот беше веќе позната. Останува да се разбере зошто компанијата не одлучи да го искористи оперативниот систем Андроид за да го спаси уредот.

Така, HP Pro X3 е недовршен.