Huawei го задева лансирањето на новиот MateBook за виртуелен настан на 24 февруари

Huawei menggoda peluncuran MateBook baru untuk acara virtual 24 Februari

Huawei се очекува да лансира голем број производи на Mobile World Congress 2020 во Барселона, Шпанија. Сепак, со откажување од MWC 2020 поради појава на коронавирус, кинескиот гигант објави дека ќе биде домаќин на Виртуелен прес-настан на 24 февруари.

Компанијата се очекува да го лансира истиот уред на овој виртуелен настан, бидејќи компанијата првично планирала за MWC 2020. Сега, Huawei сподели нов закачателски постер што укажува на лансирање на новиот уред MateBook.

Додека плакатот јасно го сигнализираше лаптопот, компанијата не откри што ќе започне. Како и да е, уредот за лаптоп во прашање е најверојатно ажурираната Huawei MateBook X Pro 2020.

Заедно со задежувањето на лансирањето на нов лаптоп, компанијата исто така сподели и закачка постер со навестување за лансирање на нов таблет. Насловот на постер на тизер гласи: „Секоја инспирација има можност да прерасне во креативност, секоја идеја има потенцијал да го промени светот и тоа ќе им даде на двете раце моќ да ја обноват креативноста со силно јадро“. Иако ништо не е потврдено, овој таблет може да го напојува компанијата Kirin 990 SoC.

Наставник за лансирање таблети Huawei

Во својата Виртуелна конференција за печатот, Huawei ќе ги филтрира претходно снимените клучеви на настани во Барселона, проследено со демо искуство на лице место. Заедно со новите лаптопи и таблети, потврдивме дека компанијата ќе лансира нов паметен смартфон.

Паметен смартфон може да биде Huawei Mate X кој беше потврден од извршниот директор на компанијата Ричард Ју минатата година за да донесе подобар процесор (Кирин 990 5G), подобрен дисплеј и подобрен механизам за шарки. Овој телефон ќе дојде со неколку промени во неговиот дизајн што ќе го направат покомпактно и издржливо.

(Преку)