Huawei продолжува да прекинува: тој претставува пребарувач за замена на моторот за пребарување на Google

Huawei оди до точка без враќање. И тоа ќе биде сериозен проблем за Android. Денес е претставено Вашиот нов пребарувач Huaewi кој ќе го замени моторот за пребарување на Google на сите ваши мобилни телефони.

Гугл не ја крие опасноста што ја претставува и побара од американската влада да и дозволи да се врати на работа со Хуавеи. Но, сè додека администрацијата Трамп не се пресели, Huawei ќе го стори единственото нешто што може да го направи: продолжете да ги направите вашите сопствени апликации и алтернативни услуги на Google, да им дадете решенија на вашите клиенти. И бидете внимателни затоа што портпаролот на Huawei рече дека „Повеќе нема да користиме апликации на Google дури и ако тие не остават“Копче.

Една од најкористените услуги на Google е пребарувачот, кој исто така постои како апликација на мобилен телефон. Huawei ќе започне апликација наречена Huawei Search, слично на самата апликација за пребарување на Google, која ќе се справи со сите работни места поврзани со пребарување, како од самата апликација така и преку нејзината интеграција во прелистувачот. Можете да го видите на оваа слика на екранот:

Со оваа апликација можете да направите брзо пребарување и да ги филтрирате резултатите засновани врз слики, видеа, вести итн. Исто така, нуди опција за проверка на резултатите од временските услови или на спортот и има алатки како што се калкулатор или конвертор на валута.

Тој Моторот за пребарување Huawei Наскоро ќе биде достапен за телефоните Huawei и Honor преку AppGallery, алтернатива на продавницата на Google Play. Исто така, тој ќе се инсталира по дифолт на паметни телефони од овие брендови кои беа лансирани во 2020 година.

Нови алтернативи за апликација Huawei за услугите на Гугл кои се придружуваат со други, како што е Скалд наместо Гугл њуз, асистент на „Хуавеј“ наместо „Гугл“, „МобилеКлауд“ наместо „Гугл диск“ и многу други.

Новиот Huawei Watch GT е паметен часовник кој користи ковчези за дизајнирање во челик и керамика покрај голема автономија до 2 недели со нормална употреба за помалку од 200 евра. Ова е часовник со традиционална естетика што раскажува, мери спиење и активност.

Huawei пред неколку дена го претстави новиот Huawei P 40 Lite, многу атрактивна средна класа, и спектакуларниот телефон за виткање Huawei Mate X, без услуги и апликации на Google.

Во 2019 година, ветото на Google не влијае на продажбата или извештаите за заработка. Дали истото ќе се случи во 2020 година?