Huawei: Фото-прототип фотографија Mate 30 Pro ја покажува појавата на водопад и можноста за ксенон блиц

Huawei: Foto prototipe Mate 30 Pro menunjukkan tampilan air terjun dan kemungkinan xenon flash

После вчерашните шпекулации за испуштено покритие за претстојниот предводник на Huawei 30 Mate, сликите на уредот сега се појавија во дивината. На фотографиите се гледа паметниот телефон во случај што ја крие основата на камерата, но предизвикува шпекулации за блицот на задната камера.

Huawei: Foto-foto Pasangan 30 Pro-Erlkönigs menunjukkan tampilan air terjun dan kemungkinan xenon flash     Погрешен случај за Huawei Mate 30 Pro |  (в) црта

Погрешен случај за Huawei Mate 30 Pro | (в) црта

Иако моделот Mate 30 е маскиран како Ерлкниг од школка што во голема мерка го менува изгледот, открива интересни информации. Камерата е зад квадратчето, кое беше затворено кога е фотографирана. Гледањето на вистинската камера, чиј сензор мора да биде монтиран на основата на тркалезната камера, на тој начин се отфрла. Но, дури и ако не ги гледаме поставките на фотоапаратот, се гледаат вертикални линии што личат на ксенонски блиц. Такво нешто не постои од деновите на Нокиа (Лумија 1020), затоа што овој вид блиц бара релативно голем простор дома. Huawei можеби ја намали технологијата и најде начин да го врати ксенонскиот блиц.

Не можеме точно да ги дефинираме другите видливи црни овали. Но, се чини дека нема сензор под него, така што овој дел може да биде само дел од напор што се чини тежок за да го замагли претстојниот дизајн на смартфони од висока класа. Копчето за напојување останува на десната страна, веднаш под рокерот за јачина на звук и ако не, нема други копчиња од десната страна. Ако некој верува дека излегол на слика во случајот, Mate 30 Pro можеби нема врска. дупките во горниот и долниот капак се премногу мали за приклучок од 3,5 мм.

Извор: GSM Arena, Gizmochina via Weibo