Huawei ја отвора следната генерација стратегија за паметни производи и нови производи за АИ +

(Шангај, Кина, 18.09 2019) На HUAWEI CONNECT 2019, Huawei ја започна следната генерација стратегија за паметни производи и нови производи за АИ + за корпоративниот пазар. Новите производи и решенија вклучуваат трислојна архитектура на АИ, заснована врз сериите на производите на АИ Турбо мотор, автономниот систем за управување и управување со мрежата на NCE iMaster NCE, како и првата платформа за вештачка интелигенција на мрежата iMaster NAIE во индустријата; OceanStor Dorado нова генерација на интелигентни складирање со сите блиц, базирана на процесори Kunpeng и Ascend; Huawei OptiXtrans DC908, прв интелигентен производ во индустријата за интерконекција (DCI) за интерконекција (DCI); и други.

Зголемувањето на обемот на меѓусебна поврзаност и зрелоста на паметната технологија носи нарушувачки промени кај компаниите ширум светот. Со додавање на АИ способности на ИКТ-производите од следната генерација, Huawei се стреми да продолжи да води иновации и да им помогне на клиентите да ги надминат новите рунди на предизвици за дигитална трансформација за да постигнат успех во деловно работење.

Sun Fuyou, Потпретседател и CTO на деловната група Huawei Enterprise, рече: „Следната генерација стратегија за производи на Huawei Enterprise е наречена„ 123456 “, што значи дека имаме за цел да изградиме 1 паметен поврзан свет; да се фокусираме на 2 сервисни сценарија – кампус и центар податоци; обезбедува 3 серија на интелигентни производи за OptiX мрежа, нуди 4 серии производи на интелигентни IP мрежни машини и користи 5G, Wi-Fi 6 и OceanStor Dorado V6 од Huawei и други производи и решенија развиени од Huawei.

„Покрај подлабокото нуркање во една област на производи, Huawei Enterprise исто така интегрира клучни технологии во различни области на производи, на пример, IP и оптички мрежи, 5G и Wi-Fi 6, IP и складирање и меки / тврди SDN-а. Фокусирајќи се на кампусот и центарот за податоци, ние ја унапредуваме интелигенцијата во нашата иновација за да понудиме конкурентни производи од следната генерација и паметни решенија. “

Huawei ја отвора следната генерација стратегија за паметни производи и нови производи за АИ +

Huawei започна трислојна АИ архитектура за создавање паметни IP мрежи за ерата на АИ

За прв пат, Huawei воведе трислојна AI архитектура за создавање паметни IP мрежи, обединување на паметна поврзаност, паметни операции и одржување и паметно учење за ерата на AI. Архитектурата вклучува серија на производи АИ Турбо мотор, систем за управување со автономно возење и управување со мрежата на NCE iMaster и прва платформа на индустријата iMaster NAIE AI во индустријата. Компанијата инкорпорираше ВИ способности во различни слоеви на IP мрежи, целосно го зголемува интелигентното ниво на IP мрежите и го забрзува развојот на мрежата за поддршка на автономното возење.

Кевин Ху, претседател на производната линија за производи за комуникација Huawei рече: „Huawei ќе продолжи да ја заострува конкурентската предност на производот и нејзиното решение со употреба на трислојна архитектура на AI за паметни IP мрежи заснована на сериите AI Turbo Engine, iMaster NCE и iMaster NAIE. Ние се стремиме да им служиме на клиентите и подобри глобални партнери и го водат развојот на паметни IP мрежи “.

Huawei ја отвора следната генерација стратегија за паметни производи и нови производи за АИ +

Huawei лансира нова генерација на интелигентни складишта со сите блиц OceanStor Dorado базирана на процесори Kunpeng и Ascend

Новата генерација на интелигентно складирање со сите блиц OceanStor Dorado (серија OceanStor C) е крајна платформа со голема брзина изградена на процесорот Kunpeng 920 и Ascend 310 AI. Ова овозможува 20 милиони I / O операции во секунда (IOPS) и ја намалува латентноста на 0,1 ms. Меѓусебно поврзаната и високо доверлива архитектура SmartMatrix обезбедува непречено деловно работење дури и во случај на дефект на контролорот. Покрај тоа, врз основа на способностите за учење на машината на процесорот AI Ascend 310, стапката на хит за читање на кешот е зголемена за 50%. Користејќи ја интерконективноста заснована на облак врз основа на облак, ова исто така овозможува интелигентно управување со целосен циклус, со што искуството за складирање е континуирано во текот на употребата. Ова создава брзо, стабилно и паметно решение за складирање на сите блиц, обезбедувајќи високи перформанси, безбедност, сигурност и автоматско управување.

Питер ouоу, потпретседател на производната линија Huawei IT и претседател на интелигентни домени за чување податоци и складирање на Huawei, рече: “Во дигиталната економија, новите врски и апликации го забрзуваат производството и протокот на податоци. Со брзиот развој на напредните технологии како што се 5G, AI и Интернет на нештата ( IoT), генерирани се различни апликации и големи количини на податоци, што покренува барања кои бараат обработка на податоци во реално време Инфраструктурата на податоците мора да се надогради за да се исполнат овие побарувања Интелигентното складирање со сите флеш-океани ОкеанСор Дорадо, нова генерација на паметни решенија за складирање, реализирајќи го искуството на Хуавеј со текот на годините години во технологија за складирање со сите блиц, и има за цел подобро да им помогне на клиентите да добијат најголема можна вредност од вредноста на нивните податоци “.

Оу, исто така, го објави лансирањето на Flash Only Plus, универзална шема за складирање блиц, што го прави складирањето со сите флеш попристапни, подостапни и полесни за употреба.

Huawei ја отвора следната генерација стратегија за паметни производи и нови + AI 4 производи

Huawei ја објавува својата интелигентна стратегија за OptiX мрежа за компании и нови производи, вклучувајќи го и OptiXtrans DC908, првиот интелигентен DCI производ во индустријата

Huawei ја објави својата интелигентна стратегија за OptiX Network за компанијата и лансираше три иновативни серии на производи – OptiXtrans, OptiXaccess и OptiXstar – да се обрати до сите оптички центри за податоци, сите оптички преноси и сите сценарија на кампусот-оптички кампуси. Ново лансираните производи вклучуваат:

  • Huawei OptiXtrans DC908, првиот интелигентен DCI производ во индустријата, е дизајниран за глобални клиенти на центри за податоци за да обезбеди непречено меѓусебно поврзување на центарот за податоци. Овој производ се заснова на поедноставена архитектура и поддржува обезбедување услуги со еден клик без професионално работење. За поставувањето се потребни помалку од осум минути. Со капацитет на пренос на повеќе од едно 48T оптичко влакно, може да го намали бројот на врски со влакна до 90% на локацијата. Опремена со специјални чипови и алгоритми, мрежата може да се управува интелигентно.
  • Huawei OptiXtrans E9600, првиот интелигентен сите оптички преносен уред кој е прилагоден за компаниите, може широко да се користи во индустриите кои се значајни за социјалниот и економскиот развој на една земја, како што се енергијата, електричната енергија и електричната енергија, транспортот, образованието и финансиите. Безбедноста на индустриското ниво обезбедува голема сигурност во преносот на податоци за производство на долги растојанија.
  • Huawei OptiXaccess и OptiXstar се оптички пристап и оптички терминални производи серија дизајнирани за компании кои имаат за цел да ги преобликуваат традиционалните мрежни кампуси со еколошки оптички влакна и да ја зголемат ефикасноста на компанијата.

Ричард Jinин, претседател на линијата за пренесување и пристап до производите на „Хуавеј“ рече: „Традиционалното реструктуирање на мрежата е итна потреба за компаниите кои се подложени на дигитална трансформација. Врз основа на предностите на технологијата на оптички влакна во ширина на опсегот, потрошувачката на енергија и стабилноста на преносот, се повеќе индустрии почнуваат да користат оптички врски со производство и операции за намалување на трошоците за мрежна трансмисија, зголемување на оперативната ефикасност и подобрување на деловното искуство.За оваа цел, Huawei, како лидер во оптичката индустрија, ја објави стратегијата за паметна мрежа OptiX и „три OptiX“ Серија на иновативни производи за пазарот на претпријатија да гради поврзување оптика насекаде како сеопфатна основа за корпоративна дигитална трансформација “.

Huawei ја отвора следната генерација стратегија за паметни производи и нови + AI 5 производи

HUAWEI CONNECT е годишен предводник на настанот организиран од Huawei за глобалната ИКТ индустрија, а оваа година се одржа во Шангај од 18 до 20 септември 2019 година. Годинешната конференција беше тематска „Advance Intelligence“ и имаше за цел градење на отворени и кооперативни задруги. и заедничка платформа за клиентите и партнерите да истражуваат нови можности за паметна иднина. За повеќе информации, посетете ја: Линк