Huawei AppGallery: Третата по големина продавница за апликации во светот

Датум на објавување на тековната Huawei Mate Xs: Galaxy-Fold-همزمان

Huawei е забранет пристап до Google PlayStore уште од забраната за трговија на американската влада. Но, и покрај овие ограничувања, се чини дека Huawei додава брзина на предната страна на апликацијата. Самиот Huawei зборува за значителен раст на корисниците.

Трговската забрана на САД не чини да ја запре Huawei, затоа што според Huawei, нејзината AppGallery сега има повеќе од 400 милиони активни корисници месечно и сега е трета по големина продавница за апликации преку Интернет во светот. Толку многу изјави на Huawei. Сепак, AppGallery е претходно инсталиран на секој уред на Huawei. Значи, не е јасно колку од овие 400 милиони корисници активно пристапуваат до продавниците за трети лица преку пристап до Google Play Store – доколку е достапно. Не е јасно колку процент од оваа бројка има во копното Кина, каде што нема уред Huawei опремени со пристап до Play Store и AppGallery е единствениот избор.

Бројот без сомнение ќе биде објавен за да привлече повеќе развивачи на платформата, бидејќи компанијата започна да го забрзува развојот на сопствената платформа Huawei Mobile Services. За споредба: Продавницата на Google Play има повеќе од 1 милијарда активни корисници месечно од 2015 година – иако луѓето може да тврдат дека ова е неправедна споредба.

Huawei ќе ја претстави серијата P40 на церемонијата на отворање во Париз, Франција на 26 март, каде очекуваме уште едно подобрување за AppGallery. Се верува дека P40 Pro ќе дојде со голем број на популарни апликации претходно инсталирани на уредот пред породувањето за да се намали недостатокот на директен пристап до продавницата за игри. .

Но, приказната продолжува. Бидејќи Huawei веќе не е единечен воин. Бидејќи услугите на Google не можат да се користат во Кина, производителите таму направија свои алтернативи. Затоа Huawei, Xiaomi, Oppo и Vivo сакаат да создадат заедничка платформа каде програмерите можат да развиваат и да испраќаат апликации во сите свои продавници за апликации во исто време. Четирите компании ја основаа Глобалната алијанса за развој на услуги (GDSA), која може да се најде и на сопствената веб-страница. Ова спојување треба да им го олесни на програмерите да ги донесат своите различни програми на азискиот пазар. GDSA наведува дека компанијата имала пристап до пазари во Индија, Индонезија, Малезија, Русија, Шпанија, Тајланд, Виетнам и Филипини. Заедно, четирите компании имаат глобален удел на пазарот од 40,1 процент. Ова значи дека голем дел од корисничката база на Google е загрозен.

Значи, ако Huawei објави дека сопствената AppGallery ја зголемува брзината, но во исто време ги привлекува сите големи производители од Кина заедно за да привлечат развивачи на униформа платформа, прашање е само на време, со оглед на бројките за продажба од големите производители на паметни телефони до Google. вистински Конкуренција. Бидејќи едно е сигурно, без оглед на тоа што се најавува на политичко ниво, клиентите одлучуваат со паричник.

Извор: prnewswire

реклама: Најновиот паметен телефон Huawei сега на Amazon Discover.Исто така популарно кај читателите на Areamobile: Датум на објавување на тековната Huawei Mate Xs: Galaxy-Fold-همزمانавтомобил

Huawei Mate Xs: Дата на објавување на Galaxy-Fold – Истовремено

Mate Xs е единствениот Galaxy-Fold-Challenger од Huawei, кој ја лансираше втората верзија. Екранот е како Samsung Galaxy Fold, исто така, огромен визир во режим на фотографија.автомобил

Тест во живо на Мате X: Техничко достигнување со голем улов

Huawei Mate Xs навистина импресионираше на директните тестови на техничка основа. Само цената и софтверот го оштетуваат исчекувањето. Логото на Huaweiкомпанија

Забрана за трговија во САД: Гугл се однесува на исклучоци – надеж за Huawei?

Huawei сега повторно со услуги на Google? Google сега аплицира за изземање за понатамошна трговија со мобилни производители.