– Huawei Huawei Y9 2019 ќе го прифати Андроид 10 со ЕМУИ 10 »-

- Huawei Huawei Y9 2019 akan menerima Android 10 dengan EMUI 10 »ERdC

Huawei преку објавување на Твитер; Јас претходно оваа недела потврдив дека Huawei Y9 2019 ќе добие ЕМУИ 10 врз основа на Андроид 10. Веста издадена преку Твитер прави одговори на корисниците кои преку социјалните мрежи поставуваат прашања кога Смартфонот ќе го добие ажурирањето. Ова е добра вест за сите корисници на Huawei Y9 2019; уште од самиот почеток, се сметаше дека ажурирањето нема да го достигне паметниот телефон.

Пред оваа вест, повеќе од 1.600 корисници на Huawei Y9 2019 ја потпишаа петицијата; Во него се наведува барање вашиот паметен телефон да го добие последното ажурирање EMUI 10. Првично, Huawei ја даде изјавата што ја направи; „Areал ни е да ве информираме дека EMUI 10.0 / Android 10 нема да биде достапен за Huawei Y9 2019 поради ограничувања на хардверот, затоа што бара повисоки хардверски спецификации за оптимални перформанси. „Последната изјава на Твитер беше во спротивност со она што беше речено на почетокот.

EMUI 10 е најновото ажурирање од корисничкиот интерфејс Huawei Smartphone; и ова се заснова на најновиот оперативен систем Android. Има промени во дизајнот и додадени се нови карактеристики; пример за ова е темн режим низ целиот систем, златни икони, нови анимации; засилени карактеристики за приватност, меѓу другите.

- Huawei Huawei Y9 2019 ќе го прифати Андроид 10 со ЕМУИ 10 »- 1

Најновата верзија на ЕМУИ исто така има многу прилагодувања и подобрувања во софтверот. Подобрувањата вклучуваат технологија Турбо GPU што ја подобрува обработката на графиката до 60 проценти. Ова доаѓа со Турбо линк; што им овозможува на паметните телефони да пристапат на повеќе мрежи како што се 4G и WiFi; на овој начин обезбедува 70% поголема брзина на јавните мрежи.

Други нови функции се исто така вклучени во ажурирањето со цел подобрување на перформансите. Внатре таму Датотечен систем EROFS; Ова е одговорно за зголемување на брзината на случајно читање на Android за 20%; исто така додаде Компилатор на арка, што овозможува апликации од трети страни започнете 60% побрзо.

Сега, добијте ажурирања од EMUI 10 базиран на Android 10 тоа е голем јаз што резултира во помош за корисниците Huawei Y9 2019. На почетокот сите претпоставуваа дека уредот нема да има ажурирање, заради изјавата дадена од компанијата; За среќа, тоа не е последниот збор, а ажурирањето веќе ќе се примени на уредот.

Извор

¿Te ha parecido interesante esta noticia? Puedes dejarnos un comentario con tu opinión, te lo agradeceremos.