Huawei Mapkit: Мапа на услугата Huawei ќе биде отворена за развивачите подоцна оваа година

Huawei MapKit: Layanan peta Huawei akan terbuka untuk pengembang di akhir tahun

Во рамките на конференцијата за развивачи на Huawei (HDC), кинеските компании ни кажаа за најновите софтверски иновации, вклучувајќи ја и рамката за мапирање. Денес, можеме да прочитаме на мандарински јазик Тие се подготвени да започнат свој сервис за мапи во октомври, со што се отвора вратата за програмерите да го сторат тоа.

MapKit не е самостојна апликација, така што не е ривал за Google Maps или Apple Maps сам по себе. Ова е околу ваша сопствена услуга за мапирање, е отворена за развивачи и со најразлични можности за интеграција, како што се паметни телефони, веб-страници, автономни автомобили и повеќе.

Huawei, на портата ја започна услугата за мапи

Huawei HD

Huawei работи на сопствена услуга за мапи, нешто што го сакаат компаниите Apple, Google или Microsoft. Како Apple има MapKit JS, така и програмерите можат да интегрираат мапи во своите веб-страници и апликации (без да мора да ја инсталираат оваа мапа на Apple), Huawei има за цел да ја започне оваа услужна рамка, што не значи дека тие ќе започнат, во моментот, самата апликација за картата.

MapKit им овозможува на програмерите да ги интегрираат информациите дадени со оваа рамка во нивните сопствени услуги.

Со други зборови, она што Huawei го обезбеди за програмерите вашата алатка и код за услугата мапа, така што може да се интегрира во апликацијата и мрежата на самиот развивач. Целта е да се развијат алтернативи на тековниот систем, како што тоа го правеа со ХармонијаОС. Исто така, да имате сопствена услуга за мапирање ќе ви овозможи да креирате своја сопствена апликација за мапа за вашиот уред во иднина. Нешто, како што коментиравме порано, сè уште нема вести.

Услугата за мапи на Huawei ќе биде достапна во повеќе од 150 земји и ќе поддржува повеќе од 40 јазици. Програмерите ќе можат да го сторат тоа прилагодете ја картата, закажете маршрути, додајте маркери, интегрирање на зголемена реалност и останатите класични функции што ги гледаме во алтернативни остатоци.

Гугл мапи

Според извори од „China Daily“, компании како „Јандекс“ (најголемата технолошка компанија во Русија) и „Американ резервации холдингс“ (компанија одговорна за Booking.com), партнер со Хуавеи да ги интегрираат услугите за мапирање коментирани во нивната платформа. Од Хуавеи истакнаа дека, иако се нови во светот на мапирање, тие имаат телекомуникациски базни станици во повеќе од 160 земји, кои можат да понудат дополнителни информации за податоци за сателитската позиција.

Овој предлог на Huawei, според компанијата, ќе биде отворен за развивачите на крајот на оваа година, поточно „после октомври“, така што не ни треба премногу долго за да го видиме првиот предлог направен од таа услуга.

Преку | China Daily

Сподели Huawei MapKit: Мапа на услугата Huawei ќе биде отворена за развивачите подоцна оваа година