Huawei Mate 30 и Mate X ќе ги забранат апликациите на Google

Huawei Mate 30 dan Mate X akan melarang aplikasi Google

2019 година нема да биде најдобрата година за паметење Хуавеи, секако не за неговите корисници. И, и покрај фактот дека секој што купил марка мобилен телефон Тие ги имаат загарантирани нивните апликации и услуги на GoogleИстата работа не се случува со паметните телефони.Тоа ќе дојде во иднина. Всушност, хоризонтот е покриен со облаци.

Движењето на Huawei ротира Двојка 30 од 2019 година Почудно е од тоа, иако месецов обично е октомври, брендот реши да го унапреди до 19 септември. Не само тоа, ние исто така не знаеме повеќе од Huawei Mate X, овој бренд телефон за преклопување. Ова е одложено без извршниот директор на Huawei, Ричард Ју, дополнително потврди дека рече Mate X ќе биде лансиран помеѓу октомври и ноември 2019 година. Во обете сомнежи Мате е посеана.

Вчера Ројтерс ја унапреди таа услуга од Гугл, заедно со нивната примена, нема да се најде во иднина Huawei Mate 30. И денес, Nikkei Asian Review го зајакна со проширување на загубата на услуги во иднина Huawei Mate X. Не можеме да го донесеме тоа до писмото затоа што тоа не е ништо друго освен гласина (со многу кредибилитет), но сето тоа покажува дека тоа дефинитивно се случува.

Владата на САД одлучи да не го продолжи одложувањето на Huawei во трговското вето на Google

Huawei ужива во второто продолжение од 90 дена по претставувањето на компанијата Комерцијална црна листа на САД. Првото продолжение заврши на 19 август; и втората, иако сè уште не е завршена, ќе престане да има влијание врз неколку американски компании. И се разбира Гугл е меѓу нив.

Бидејќи Huawei нема да има пристап до услугите и апликациите на Google на следниот уред, 30 пара тие мора да се соочат со оваа невозможност. Исто така и иднината Huawei Mate X; дури и ако телефоните со преклопување не влијаат многу на меѓународната стратегија на компанијата. Според аналитичарите што ги консултирал Никеи, Хуавеи може да страда намалување на продажбата на околу десет милиони мобилни телефони. Само за остатокот од 2019 година.

Ние не го знаеме точниот план на Huawei, но сè покажува тоа ќе продолжи да го лансира Мате 30 дали конечно имате пристап до апликации и услуги на Google. Сè уште е рано да се користи сопствен оперативен систем, Хармонија ОС, во комерцијални мобилни телефони, така што дефинитивно ќе го дистрибуира Mate 30 без софтвер што е ставен на вето од страна на Соединетите држави.

До 19 септември нема да се колебаме. Сепак, иднината не изгледа добро за Huawei: ако е сигурно дека мора да го сторите тоа без услуги и апликации на Google, можеби ќе треба ограничете ги вашите меѓународни изданија Додека не ги решите недостатоците. Со оглед на инвестициите пласирани во Мате 30 (и Мате X) смета дека загубата е доста голема.