Huawei Mate 30 Pro и Mate 30 може да ги видите на многу фотографии

El Chapuzas Informático

Откако филтриравме многу рендерирање, сега конечно имаме вистински фотографии Huawei Mate 30 Pro и Mate 30, каде што визуелно двајцата се скоро идентични, што е единствената разлика во нивото на дизајнирање на предната страна, каде што нуди Mate 30 Pro панел со заоблени рабови, и исто така делатдо ниво што е скоро двојно поголемо.

Mate 30 Pro и Mate 30

Додека се криеја во двете места поставки за двојна селфи камера, изрез од Mate 30 Pro е поголем за вклопување за 3Д технологија за скенирање на лице да овозможиме да го отклучите телефонот или да ја внесете лозинката автоматски во апликацијата скенирајќи го нашето лице.

Huawei Mate 30 Pro и Huawei Mate 30

Најдоброто од сè е тоа Huawei Mate 30 Pro и Mate 30 ќе ја делат истата камера, нешто што не се случува со Матеј 20. На овој начин и двајцата ќе имаат конфигурација четириаголна задна камера со два кинематографски сензори 40 мегапиксели до леќите на телефото 8 мегапиксели и модул ТОФ.

Мате 30 Про

Мате 30 Про

Тој Huawei Mate 30 Pro ќе има батерија 4500 mAhдодека 30 пара ќе имаме 4200 mAhи двете се поддржани со технологија за брзо полнење на кабел 40W и технологија за безжично полнење 27W. Јасно е дека двата терминали ќе пристигнат со новиот SoC Кирин 990 произведени за 7nm + од страна на TSMC и употреба на оперативниот систем ЕМУИ 10 базирано на Андроид 10 но без претходно инсталирани услуги на Google.

преку: GsmArena