Huawei Mate 30 Pro May Gorica Glass ров за заштита од ‘AIR Glass’

Huawei Mate 30 Pro May Ditch Gorilla Glass untuk Perlindungan ‘AIR Glass’

Huawei, наводно, планира да ја напушти заштитата Corning Gorilla Glass во претстојниот асортиман на производи Mate 30 за нешто што се нарекува AIR чаша вода ”. Развиена дома од кинескиот телекомуникациски гигант, новата функција е опишана како „Заштитно стакло“ за паметни телефони и таблет компјутери. Според најновото архивирање на трговската марка на компанијата, ќе се користи за правење Заштитан филм Pelindung адаптиран за паметни телефони “.

Се верува дека е откриен за прв пат од страна на холандска технологија, Ајде Дигитални, апликациите за трговска марка за нова технологија Huawei ги достави до EUIPO (Канцеларија за интелектуална сопственост на Европската унија) и ИПО на Велика Британија (Канцеларија за интелектуална сопственост). Но, не беше веднаш јасно дали тие ќе бидат дел од трите уреди во составот Mate 30 или само Main Mays 30 Pro.

Huawei Mate 30 Pro May Горила стакло од ров за заштита од 'AIR Glass' 1Слика на учтивост: EUIPO (преку Let’GoDigital)

Друг нов заштитен знак е за таканаречената карактеристика Супер супер-чувствителна камера “ што за прв пат беше виден во П30 на почетокот од годинава, што значи дека можеби не е претерано да се сугерира дека може да се снајде и во претстојните паметни телефони. Технологија, ако се прашувате, името доаѓа од навика „СуперСектор“ сензор за слика дизајниран од Huawei за уредите P30 и P30 Pro.

Последно, но сигурно не и најмалку важно, Huawei е исто така заштитен знак на monikers P300, P400 и P500, што може да биде показател дека компаниите можат да ги променат конвенциите за именување на сериите P-следна генерација. паметни телефони. Сепак, не беше јасно зошто компанијата би го сторила тоа правилно кога серијата почна да се здобива со светско признание за нејзината моќ на сликање.