Huawei Mate Xs Handswe: Изработка на мали поправки

Huawei Mate Xs Hands On: Membuat Perbaikan Kecil

Huawei неодамна започна лансирање за Mate Xs, наследник на оригиналната марка Mate X, остварувајќи напредок во мобилниот свет минатата година. И додека никогаш не сум го допирал техничкиот уредот и го држев оригиналниот уред, успеав да го поминувам времето со неговиот наследник веднаш по воведниот момент.

ОГЛАС

За записот, јас лично откривам дека секој паметен телефон со можност да се свитка деновиве е инженерски подвиг сам по себе. Од таа причина, мобилните телефони како Mate Xs или Samsung Galaxy Fold привлекуваат чувство на стравопочит и воодушевување кај мене. Но, јас копам.

Huawei Mate Xs Handswe: Изработка на мали поправки 1

Huawei Mate Xs Handswe: Изработка на мали поправки 2

Назад на проблемот, Mate Xs изгледа како цврст уред и секако дека се чувствува така. Во преклопена состојба, овој мобилен телефон е несомнено бучен, но изненадувачки не се чувствува како него. Исто како и порано, го отворате телефонот со притискање на големото црно копче со црвен акцент, поставено на задниот раб на телефонот. Со тоа се создава тежок и задоволувачки клик. Отстранете ја половина од преклопениот дисплеј.

Едно нешто што се надевам дека Huawei го стори со овој механизам е да го направиме така што неговата функција целосно го проширува дисплејот, а не само на половина пат за да ги завршиме задачите. Ова не е главно предупредување, но јас лично верувам дека функциите како такви ќе го направат уредот малку поинтересен.

Huawei Mate Xs Handswe: Изработка на мали поправки 3

Повторно, исто како и оригиналниот Mate X, приказот на Mate Xs е навистина еден од многуте скапоцени камења на уредите. Наместо да има 8-инчен преклопен OLED дисплеј внатре (ние ве гледаме, Samsung), одлуката на Huawei да одржува дизајн на виткање на отворено не е без причина. Особено, наборите во средината на екранот се помалку јасни; сè уште е таму, но за да го сфатите тоа, треба активно да го барате.

ОГЛАС

Движејќи се заедно, модулот со четири фотоапарати не се смени на Mate Xs. Како и неговиот претходник, тој е сеуште опремен со истиот 40MP главен сензор, широк агол од 16 MP, телефото 8MP и сензор за длабочина. Тука навистина нема многу што може да влезе; квалитетот на сликата е повеќе или помалку сличен на другите големи Huawei уреди, како што се сериите P30 и Mate 30. Главната разлика овде е плус големина, проширување на екранот.

Huawei Mate Xs Handswe: Изработка на мали поправки 4

Huawei Mate Xs Handswe: Изработка на мали поправки 5

Huawei Mate Xs Handswe: Изработка на мали поправки 6

Главната разлика помеѓу Mate Xs и нивните претходници е, се разбира, чипсет. Со уред од втора генерација, Huawei избра да го носи со Kirin 990 5G SoC, 8 GB RAM и 512 GB внатрешен капацитет за складирање.

Се разбира, перформансите се она што го очекувате од паметен телефон со Android, кој е преполн со хардверот, дури и без Google Mobile Services (GMS). Апликацијата се вчитува во трепкање на око, непречено и непречено движејќи се низ внатрешните поставки на мобилниот или Интернет. Без заостанување или знаци за скролување на пелтечење

Huawei Mate Xs Handswe: Изработка на мали поправки 7

Со цена од 2.499 евра (~ RM11445), овој телефон е тешко да се продаде, и заради два многу важни фактори. Првиот е јасен; како мобилен телефон што целосно работи на услугата за мобилни телефони Huawei (HMS), Huawei јасно има задача што не може да се исклучи да ги убеди масите зошто префрлањето од уреди што поддржуваат GMS ќе биде слично – ако не и малку подобро – искуство. Тоа, рече, брендот AppGallery сè уште има многу да се стори ако сакате ова да биде пристојна точка.

Huawei Mate Xs Handswe: Изработка на мали поправки 8

Втората точка е цената. Иако сè уште нема локална цена, јасно е дека овој телефон нема да работи поевтино. Кога и ако пристигне повик на нашиот пазар, многу малку луѓе се подготвени да платат пет поени за повик. Особено на оние на кои уште еднаш не им е дозволено да одржат СМС.