iCloud веб ажурира и ја редизајнира апликацијата Потсетник

iCloud Web memperbarui dan mendesain ulang aplikasi Pengingat

Веб-верзијата на iCluod не е најзгодна, најкорисна и далеку од најбрзата што можеме да ја искористиме за да ги добиеме нашите секојдневни перформанси, но честопати тоа е единствениот избор што го имаме за пристап до услугите на облак од „Епл“ од причини за итност или неопходност. Епл истакна дека сè уште работи на подобрување на iCloud, овој пат целосно ажурирање на апликацијата iCloud Web Reminder за сите корисници. Сега со пристигнувањето на iOS 13 и важниот редизајн што ќе го направи потсетникот, ќе видиме серија промени во овој стил постепено.

Без оглед на сè, Потсетниците секогаш водат до iCloud во поголем или помал степен, Пример е апликациите iOS и macOS интегрирани во услугата iCloud и споделување на сите направени измени, не само тоа, туку можеме да ги споделиме дури и Потсетниците со членовите на En Familia de Apple, со други зборови, секако потсетниците има целосна интеграција со iCloud и тоа е само неопходно е компанијата Купертино да стави „мал интерес“ за редизајн во својата веб-верзија, верзија која од страна на добар грст корисници е непозната. .

Ако пристапите до веб-страницата на iCloud, можете да остварите директен контакт со услуги од Apple, на пример, имаме „Најди го мојот iPhone“ што е многу релевантно во моменти кога не ги наоѓаме нашите мобилни телефони. Но, има уште многу, накратко можеме да користиме страници или броеви во облакот, како што се случи во Google Drive. Ако никогаш не сте виделе сè што можете да направите преку веб-страницата на iCloud, ова е добро време да уживате. Сепак, оваа услуга понекогаш е толку бавна и склона кон грешки што станува невозможна како вистински начин за работа во облак.

Белешка: Се чини дека ова распоредување е прогресивно, нема нови членови на тимот кои сè уште покажуваат нови дизајни и нови апликации.