iDMSS Лајт & засилувач; Плус за компјутер – Виндоус 7, 8, 10 …

iDMSS Лајт & засилувач; Плус за компјутер - Виндоус 7, 8, 10 ...

iDMSS Lite & Plus за компјутер - Windows 7, 8, 10 и Mac - Бесплатно преземање 1

Во ова упатство, ќе научиме како да ја преземеме и инсталираме апликацијата iDMSS Lite на компјутер со употреба на BlueStacks. BlueStacks е еден од најдобрите софтвер за емулација на Андроид во моментов и тој всушност работи со Android апликации многу побрзо од просечниот паметен телефон. Нејзините развивачи тврдат дека BlueStacks ги обработува информациите 6 пати побрзо од познатиот Samsung Galaxy S9 +.

Како да ја преземете и инсталирате апликацијата iDMSS за компјутер (Windows 7, 8, 10 или Mac)

Значи, пред сè, ќе треба да имаме инсталирано BlueStacks. Ако сè уште не сте го конфигурирале, можете да го преземете на овој линк: https://www.bluestacks.com/

Ние нема да објасниме како да инсталираме BlueStacks бидејќи не е целта на овој туторијал, но процесот на инсталација е многу едноставен, само извршете го инсталерот и следете ги чекорите.

Откако ќе инсталираме и отвориме BlueStacks, мора да кликнеме на Google Play Store, која е главната апликација што се користи за преземање на други апликации.

Првото нешто што ќе видиме кога ќе ја отвориме Google Play Store е екран што бара од нас да ги внесеме нашите информации за да се најавите или да создадеме нова сметка со нашите информации. Во секој случај, ќе мора да се најавите на сметката на Google Play Store, така што ако веќе имате сметка за која било друга услуга на Google, како на пример Gmail или YouTube, можете да ја користите, и ако не, одете напред и создадете ја сега. Доброто е што штом ќе го создадете, тој веднаш ќе се активира и ќе биде подготвен за употреба, така што нема да мора да чекаме за каква било потврда од било каков вид или слично.

Сега кога сме најавени, треба да видиме некои од најпопуларните апликации и лентата за пребарување на врвот. Willе ја користиме оваа лента за пребарување за да ја пронајдеме нашата посакувана апликација, во овој случај треба да напишете „iDMSS Lite“ без наводници и штом ќе се започне со пребарување, ќе се пренасочи кон апликацијата, но сепак има мала разлика во името и ќе се покаже „gDMSS Lite“, но не грижи се затоа што тоа е она што го бараме.

iDMSS Lite & Plus за компјутер - Windows 7, 8, 10 и Mac - Бесплатно преземање 2

Следниот чекор е да кликнете на зелениот знак со бели букви што покажуваат “Инсталирај” и да чекате апликацијата да ја преземе и инсталира. Можеме да видиме дека оваа апликација има повеќе од 10 милиони преземања и исто така има многу позитивен рејтинг што покажува 4,1 од 5 оценки, па затоа сме сигурни дека ова е апликација која вреди да се користи. Сега, брзината на процесот на преземање зависи целосно од вашата брзина на Интернет и може да потрае само неколку секунди или дури и повеќе од неколку минути ако вашата врска е навистина бавна. Ако имате жична врска, секогаш е подобро отколку да користите Wi-Fi, всушност, користењето кабел генерално ја удвојува брзината барем.

Needе ни треба и одреден простор за складирање за апликацијата да ги зачува сите податоци и така натаму. За да бидете поконкретни, треба да имате на располагање најмалку 30 MB на вашиот компјутер бидејќи на почетокот на апликацијата му се потребни 22,80 MB, но може да расте додека ние ја користиме. Едноставно чекаме да се исполни зелената лента и штом ќе завршите со пораката „Инсталирај“, сега ќе видиме знак „Отворено“ каде претходно беше поставена „Инсталирај“.

Сега можеме да го отвориме и конечно можеме да ја видиме нашата апликација iDMSS Lite како работи. Првото нешто што ќе го видиме откако ќе се отвори е ако дозволиме iDMSS Lite да напише на нашите датотеки и да ја најде нашата позиција, ние мора да го прифатиме ова за да може апликацијата да работи правилно и да не предизвика проблеми.

Заклучок и мислење

Конечно, дојдовме до интересен дел, сега гледаме на располагање 3 различни категории: камера, врата и аларм. Ако кликнеме на фотоапаратот, ќе ни даде порака што покажува дека плус верзијата сега е достапна бесплатно, па ако сакате да ја видите, можете да кликнете Отвори во Google Play Store, но тоа не е потребно сега.

Сега можеме да видиме 4 различни кутии со знак плус среде нив, овие 4 кутии ќе бидат области наменети за нашите камери, до 4 камери во исто време. Ако сакаме да инсталираме камера, кликнеме на знакот плус, на дното ќе кликнеме на знакот „Додај уред“ и ќе побара од нас да го иницијализираме нашиот уред за да работи. Ние ќе го сториме тоа и сега можеме да видиме различни видови на уреди во зависност од начинот на кој тие се поврзани со нас, тоа може да биде WiFi уред, жичен уред, облак уред или мрежен уред за пребарување.

На пример, ако сакавме да конфигурираме една од нашите камери, уште еднаш ќе кликнеме на уредот за додавање и сега можеме да влеземе во најавување на нашата камера поврзана со нашата мрежа со пополнување на полињата “Корисничко име” и “Лозинка” со нашата камерата. Исто така, можеме да избереме дали сакаме главно или дополнително во полињата “Преглед во живо” и “Репродукција”. Откако ќе го сториме тоа, конечно треба да ја видиме нашата камера за скоро реално време!

Не само тоа, туку од панелот на камерата имаме најразлични интересни карактеристики, како што е можноста за снимање аудио ако нашата камера поддржува аудио снимање и снимање слики од екранот или правење видео.

Оваа апликација е секако една од најинтересните кога станува збор за безбедноста на нашите домови и нашите животи. Доаѓа со различни корисни алатки, и е едноставен и многу лесен за употреба. iDMSS Lite е една од најпопуларните апликации кога станува збор за надзор и брзо можете да видите зошто има толку многу позитивни прегледи за тоа. Силно препорачуваме да се користи апликацијата IDMSS Lite како што е, ако не и најдобра, една од најдобрите апликации за наша цел.

Поврзано читање: Инсталирајте ја апликацијата gDMSS Lite на вашиот компјутер со помош на емулатор за Android