iFixit: Motorola Razr е „комплициран“ мобилен телефон кој е скоро невозможен да се поправи [Video]

Kesan Motorola Razr (2020) menggambarkan gambar yang kurang ideal untuk lipatan

Многу луѓе имаат големи надежи за Motorola Razr, но тие брзо се распаѓаат кога ќе се доведе во прашање издржливоста и коментарот … не е добар. Денес, iFixit му даде на солзападот на Motorola Razr и, не е изненадувачки, дојдоа до заклучок дека е многу тешко да се поправат, дури и велејќи дека тоа е „еден од најсложените мобилни телефони досега“.

Преклопот, во суштина, е далеку покомплексен од просечниот паметен телефон. Со овој уред, компаниите треба да се грижат за подвижните делови и предизвиците на издржливоста што ја придружуваат. Значи, не е изненадувачки што повеќето набори добиваат низок резултат за подобрување.

Како и да е, teardown на Motorola Razr iFixit е значаен затоа што на овој уред му беше даден многу низок резултат за поправка од 1/10. Заради споредба, Samsung Galaxy Fold успева 2/10 во иста скала за оценување.

Зошто е толку многу потешко да се поправи Motorola Razr? Проблемот започнува со лепак. Надворешниот капак на Razr е фиксиран во место со iFixit нарекувајќи ги компонентите „тврдоглави“. Покрај тоа, некои големи негативи се однесуваат на батериите. Двете батерии се во различни делови на телефонот и треба да го направите уредот целосно расклопуван за пристап. Уште полошо, USB-C-портот е залепен на главната плоча, што ја отежнува замената.

iFixit исто така, истакна дека „сложената конструкција и многу флексибилни кабли стапици“ го отежнуваат секој вид поправка на „Моторола Razr“.

Се разбира, ако го решите Razr, вие сте можеби нема да сака да го направи тоа сам, но од изгледот на тоа, поправката може да биде тешка дури и за самите вработени во „Моторола“.

Како што се гледа подолу, teardown iFixit ги покажува и шарките на Razr кои користат запчаници и извори за отворање и затворање на уредот.

  motorola_razr_hinge_teardown_1   motorola_razr_hinge_xray_1

Повеќе за Motorola:

FTC: Ние користиме автоматска придружна врска. Повеќе.


Погледнете 9to5Google на YouTube за повеќе новости: