[Infographics] 8 Грешки во блогирањето што треба да се избегнат како нови блогери

Blogging Mistakes To Avoid As A New Blogger
Списанијата и дневниците беа напишани со употреба на хартија и пенкало пред неколку години. Со напредокот во технологијата, пишувањето на овие записи стана и дигитално. Тоа блог и блогирање стане нова платформа за луѓето да пишуваат за своите искуства и мисли. Пријавите се нарекуваат натписи и прво се регистрирани со најновите записи. Вообичаени грешки во блогирањето што треба да ги избегнуваат почетниците Блогери
Луѓето обично ги бараат најголемите грешки што прават блогерите кога блогираат ?, Постојат совети за блогирање за почетници кои имаат алгоритми на Гугл, повеќето теми за блогирање кои се тренд за почетници, работи што треба да ги знаете за да заработат пари од блогирање за почетници, Брзи совети за блогирање и трикови, стратегии за лични блогови за почетници. Да ги сумираме сите одговори, самата страница ви објаснува.

Makeе направите грешки како почетник, како што прават другите блогери. Една од тие типични грешки почетниот блогер направи е да направат нивниот блог сè за продажба на нивните производи и услуги. Тие започнуваат направи пари за блогирање. Не треба да биде затоа што вашите читатели брзо ќе го изгубат интересот за читање на своите објавувања. Наместо тоа, напишете нешто што знаете дека ќе ги израдува вашите следбеници или ќе уживаат во читањето. Ова гради лојалност и доверба, со што се развива вашата врска со нив. Исто така, ќе ве сметаат за авторитет во оваа област. Со ова, тие веројатно ќе го купат вашиот производ или ќе ја добијат вашата услуга кога ќе ги доставите до нив.

Вие исто така не сте ограничени на содржина што треба да се испрати. Освен обични статии со текстови, можете да споделувате фотографии, видеа и илустрации, сè додека вашата публика ќе ги најде корисни и интересни. Погледнете грешки во блогирањето што треба да ги избегнувате брзо за започнете успешен блог. Тука ги наведовме најчестите грешки во блогирањето што треба да ги избегнуваат почетниците за блогери. Научете да ги исправите грешките во блогирањето.

Грешки во блогирање што мора да се избегнат како нови блогериГрешки во блогирање што мора да се избегнат како нови блогери

Почетници во заедницата за блогирање?

Блогерите се обични луѓе како вас и јас кои сакаат да ги споделат своите приказни или информации со своите читатели. Се повеќе и повеќе луѓе почнуваат да читаат блогови, поради што маркетингот и деловните професионалци гледаат можности за профит на ова поле. Блогирањето сега е важна алатка за постигнување на повеќе потенцијални клиенти и зголемување на присуството на нивниот бренд преку Интернет. Ако сте сопственик на деловна активност, блогирањето е одличен начин да се изгради посилна врска со вашите читатели, кои исто така се и вашите потенцијални клиенти.

Нема ништо тешко креирај блог ако го гледате од далеку. Меѓутоа, ако погледнете поблизу или повеќе кога доживувате да го правите тоа сами, наскоро ќе сфатите дека не е така лесно како што мислат другите. Има повеќе управување со успешен блог наместо да се најавувате со вашите детали и да објавите објава.

Можеби исто така треба да знаете; WordPress vs Blogger – Добри страни и лошите страни за избор на вистинската платформа | Комплетна споредба

И, тогаш започнете да правите грешки во блогирањето

Многу нов блогер исто така не успеа да одговори на коментарите дадени на нивниот блог. Бидете сигурни да одвоите време да ги прочитате овие коментари и да одговорите на нив, така што вашите читатели ќе знаат дека нивниот фидбек е важен за вас. Ова ќе направи да се чувствуваат ценети и исто така ќе знаете кои области функционираат и што треба да се подобрат во вашите производи и услуги преку ова.

Додека блогирање може да биде предизвик, особено ако сте почетник, овој предизвик може да се надмине. Не дозволувајте да ве победат затоа што ќе се подобри со тоа што напредувате. Сепак, грешките ќе се случат, исто како и новиот бизнис што го правите искористете го како можност за учење за да растете како блогер.

Исто така, треба да прочитате 15 предности и 3 недостатоци на блогирањето со полно работно време

8 рани блогерски грешки што не мора да ги избегнувате

Сите блогери започнуваат како почетници и имаат и грешки за почетници. Нивните грешки исто така можат да бидат лекции за блогирање за вас, така што ќе знаете што да правите кога ќе се соочите. Ова ќе ве спаси од правење на истите грешки што ги направиле.

Ние сакаме да стане успешен блогер во иднина, затоа направивме список на инфографики најчестите грешки што ги прават новите блогери за да можете да го избегнете.

Одвојте време да ја проверите секоја ставка на сликата подолу и да научите од нив:

Грешки за блогирање за да се избегнат
Грешки за блогирање за да се избегнат
Грешки за блогирање за да се избегнат

ПРЕПОРАКА: 3 работи што треба да ги знаете за да купите имиња на домени за веб-страници, блогови и бизнис | Добијте БЕСПЛАТНО Име на домеин

Грешки за блогирање за да се избегнат
Грешки за блогирање за да се избегнат