Instagram работи на налепници на Мапи

instagram-logotipo-1300x650

За корисниците Инстаграм им се допаѓа споделете каде се, ова всушност ќе биде нова работа што ќе ја направам Инстаграм преку налепницата Мапи.

„Налепници“ или налепници на шпански јазик, се низа елементи што можеме да ги додадеме во нашата приказна. Форматот на налепниците може да биде од емотикони, анимирани подароци од платформата „Гифи“, а на Инстаграм има нешто уште чудно, вклучувајќи музика, прегледи или одбројувања.

Од почетокот на Instagram Story, социјалното вмрежување ајде да ја додадеме нашата локација на нив, па дури и сменете ја налепницата за боја со допирање на неа, но користете само текст.

Сега на Инстаграм ќе работам на нова налепница за локацијата, каде ќе се прикаже мапа прикажете ја локацијата со помош на копчето.

Слики - Инстаграм работи на налепниците на Мапи

Ова сè уште не е достапно на мобилните платформи и Не знаеме кога оваа налепница ќе пристигне на социјалните мрежи. Ова е протекување, што ќе укаже дека Мапите се едни од новите работи што треба да дојдат.

Можеме да избереме како да зумирате на мапата ќе се види во Приказни, од светската мапа до градот каде што сме, може да ги разликуваме дури и градските улици.

Да се ​​биде филтер што го нуди Janeејн Манчун Вонг, добро познат филтер, можно е дека Мапи никогаш не пристигнале, или дека тоа го сторило со следното ажурирање, зависи од тоа дали Инстаграм одлучила да го лансира, или да го откаже неговиот развој.

Оттогаш, налепниците на мапи ја исполнија својата мисија It’sубопитна е, визуелна и привлекува вниманиепа се надеваме дека е на Инстаграм што го ставив во Story.

Што мислите за претстојните нови налепници на „Мапи“? Инстаграм? Мислите ли дека ќе биде корисно?