Instagram ќе ви овозможи да одговорите на приказните со GIF

Instagram ќе ви овозможи да одговорите на приказните со GIF 1

Instagram ќе ви овозможи да одговорите на приказните со GIF 1

Секој има начин како комуницираат на социјалните мрежи. Некои се најформални и се само содржини за пишување, но други не двоумете се да ставите емотикони или налепници. Но, има корисници кои имаат навики одговори со GiFS, многу повеќе графички и смешни медиуми што ќе бидат наскоро достапен во приказните на Инстаграм.

Инстаграм додава GIF на одговорите на приказни

Ако имате безбеден паметен телефон, знаете на повеќе од еден начин да контактирате со корисникот. Апликациите за пораки се добар метод, но понекогаш е непријатно да се остави една апликација да влезе во друга апликација. Затоа функционира како Messenger, пораки директно од Twitter или приказни за Instagram. Да, вториот работи и да реагира на најновите снимки и фотографии на вашите пријатели на кои можете да одговорите со скоро кој било графички ресурс.

Излезе дека на „Менло Парк“ работеле така што нивните корисници имаат повеќе можности да одговорат. Последното нешто за компанијата е обезбедување за одговори на Instagram со GIF во Stories. Ова можеби не е една од функциите што најмалку ја очекувате, но сигурно ќе завршите со тоа. До сега беше можно да се испрати една од неколкуте реакции за да се поврзете со луѓето што ги следите, но сега ќе биде полесно да го направите тоа.

Ова е едноставен технички допир, кој овозможува користење на овој ресурс. На овој начин, секој пат кога ќе барате GIF, не треба да го споделувате со врска, но доколку имате апликација што ја наоѓа, тие ќе бидат испратени директно до примателот. На пример, ако користите GBoard, можете да го користите моторот за пребарување GIFS за да одговорите на кој и да е приказна што го сакате.