iOS 8.4 е компатибилен со iFunbox 3.0

iOS 8.4 kompatibel dengan iFunbox 3.0 1

Програмата iFunbox 3.0 е компатибилна со iOS 8.4

тоа апликација за управување и пренесување датотеки од компјутер со Windows или Mac на iOS уред, iFunbox, повторно функционира со уредите Apple, iPhone и iPad, кои се ажурирани во најновата верзија на мобилниот оперативен систем на Apple. Штом излезе со верзијата iOS 8.4, многу корисници видоа дека нивната апликација за поврзување на уреди со компјутери и пренесување датотеки престана да функционира.

Програмерите за апликација брзо започнаа да работат на решавање на проблемот и сега со верзијата 3.0 апликацијата повторно функционира правилно. Во моментов, верзијата на iFunbox 3.0 е компатибилна само со компјутери со оперативни системи Виндоус, но инвеститорот посочи дека тие работат на верзија Mac.

iOS 8.4 е компатибилен со iFunbox 3.0 2

Што можеме да сториме со iFunbox 3.0?

Програмата iFunbox е дизајниран да го олесни управувањето со датотеките и преносот од компјутер на iOS уред. Кога ја инсталираме програмата, можеме да пристапиме до папката на уредот, да управуваме со музички датотеки, видеа и апликации, без да го користиме интерфејсот iTunes, што може да биде неповолно и ограничување за некои корисници.

Сепак, во споредба со првата верзија на iFunbox, мора да се признае Оваа апликација е многу поограничена. Дел од ова се однесува на барањата направени од Apple за овластување на одредени апликации.

Со ажурирање на iOS 8.3, на пример, iFunbox престанува да функционира. Apple Сакам да го ограничам пристапот на овој вид апликација на алатки за конфигурација и синхронизација со уредот. Зад оваа одлука е безбедносно оправдување, избегнување на пиратеријата со ограничување на пристапот до апликацијата до различни специфични мобилни податоци.

Сепак, iFunbox 3.0 сега е компатибилен со новиот оперативен систем iOS 8.4. Во моментов корисниците на Виндоус можат да го користат нормално, иако сè уште чекаат и да видат дали Мекс исто така ќе добијат компатибилност со оваа апликација.

iOS 8.4 е компатибилен со iFunbox 3.0 3

Apple може повторно да ја блокира употребата на iFunbox и слични алатки

Ако користите iTunes за управување и пренесување датотеки е непријатно или досадно, на iOS 8.4 можете повторно да го користите iFunbox да имате алтернативен начин да ја донесете вашата музика, видеа и документи од компјутер на мобилен уред.

Останува да се види дали Apple повторно ја ограничува оваа апликација или дали на крајот ќе стане компатибилна верзија исто така и со новиот iOS 9 во иднина. Премногу е рано да се прават предвидувања за тоа, иако мора да сфатиме дека Apple има историја на пристигнувања и оди со ваков вид апликација.