iPhone велигденско јајце Кои се сите „Велигденски јајца“ скриени во мобилниот оперативен систем на „Епл“? Регистрирај се 2020 година

InternetPasoaPaso

Верувале или не, повеќето оперативни системи чуваат тајни што не се во целосен преглед на корисникот. Значи, вид скриена порака самите програмери се кријат во своите креации или, за нив се смета дека се таен режим дизајниран од инженери кои работат на апликации и оперативни системи.

Така, познато е дека оперативниот систем јаболко, најмногу познат како “IOS”, Е еден од оние што ја чуваат најголемата тајна која за среќа е на дофат на своите клиенти. Овие тајни се идентификуваат како “Велигденски јајца” или, на шпански, “Велигденски јајца”.

Сега, со оглед колку е продуктивен iPhone-от за велигденско јајце, ние сакаме да го засноваме овој пост на сè што има врска со нив, земајќи ги предвид неговата дефиниција и можност за инсталирање на нови уредии покрај тоа што се стари велигденски јајца. Исто така, ви претставуваме некои од најдобрите „Apple“ кои се дизајнирани за iPhone.

Што е „велигденско јајце“ или „велигденско јајце“ од iOS и што за?

Општо е познато дека велигденските јајца се гастрономска традиција што се јавува за време на велигденските празници. Причината зошто, во англосаксонската култура, Овој вид јајце обично се крие на различни места така што децата ќе ги најдат за време на Велигден, како игра.

Па, од таму, овој термин стана многу вообичаена практика во областа на програмирање. Ова, од 1978 година, кога велигденските јајца за прв пат се претставија во конзолата Атари, поточно, во видеоиграта Авантура.

Сега, после тоа, скоро сите оперативни системи почнуваат да го усвојуваат терминот како таен или скриен режим што може да го достигнат корисниците преку едноставни движења. Значи, инженерите одговорни за правење апликации на „Епл“, тие не ги издвојуваат велигденските јајца за мобилниот оперативен систем и со тоа применуваат изненадувања што може да ги најде истиот корисник. Всушност, можеби ќе ве интересира најдобра апликација за слушање музика без Интернет на iOS.

Во таа смисла, велигденскиот iPhone се состои начин да оставите личен белег и уметнички допир на интелектуалните производи. Со тоа, тие се дефинираат како скриени пораки што ги чуваат самите програмери во нивната работа и ја имаат главната функција изненадување на клиентот, затоа што обично се појавуваат во смешни копчиња. Треба да се напомене дека, многу од овие детали не се забележани дури и за време на темелната анализа на Apple за секоја апликација, пред да ја додадете во продавницата за вашите апликации.

Дали е можно и безбедно да се инсталира старото “велигденско јајце” на мојот нов iPhone?

Од друга страна, ако имате нов iPhone, дефинитивно ќе сакате целосно да се грижите за тоа и од таа причина, се појавуваат прашања во врска со можностите и безбедноста кои се вклучени при инсталирањето велигденски јајца во него. Па, се разбира, ние обрнуваме внимание на тоа ако е можно направете го тоа; Сепак, дилемата на овој случај лежи во тоа колку е точна.

Во овој случај, како скриена карактеристика, велигденските јајца често може да ги открие системот Apple, но во други прилики тие не се наоѓаат. Затоа што, компанијата се грижи Проверете ја секоја апликација рачно и, иако анализата е многу темелна, времето на располагање за секоја е многу ограничено. Затоа, сметано за Епл Не е можно да се најдат сите велигденски јајца.

Благодарение на ова, ќе биде многу лесно да ја инсталирате оваа скриена порака на вашиот нов iPhone. Но, од гледна точка на безбедноста на клиентот, велигденските јајца можат да донесат одредени проблеми, зависи од целите на инвеститорот. Бидејќи, инженер со малку нарушување, може да скрие некои функции во апликацијата што го снимаат вашиот разговор или да фотографираат без дозвола и со тоа, ќе влијае на вашата приватност.

Сепак, потребно е да се разјасни таа работа АПИ за iPhone е многу безбеден и затоа, се смета дека е совршено доволно за да се инсталира скриената порака. Покрај тоа, во екстремни случаи кои се мешаат во книгата за адреси на аудио, камерата и мобилните телефони, „Епл“ продолжува да ги отстранува овие апликации брзо и да ги следи црните списоци во креаторите.

Список на сите велигденски јајца што Apple ги разви досега за iPhone

Од друга страна, неопходно е да се знаат најважните велигденски јајца што ги разви оперативниот систем Стив Jobsобс за iPhone, досега. Причината зошто, во оваа листа, ја објавуваме сите велигденски јајца се повредни отколку што Apple помина на iOS:

Апликацијата за часовник е аналоген часовник со функционални секунди, буквално

Можеби не сте обрнале премногу внимание, затоа што сигурно само ја отворате часовната апликација за да го поставите вашиот аларм секој ден, но таа има искористена функција. Тоа е, покрај тоа што ќе го покажеме вистинското време и во секое време, исто така имаат втора рака И благодарение на тоа, функционира како вистински механички часовник.

Така, една од главните велигденски јајца што ја дизајнираше Apple:

Леќи на Стив Jobsобс на „Додај список за читање“

„Ажурирани ✅ Дали сакате да ги знаете сите велигденски јајца што ги направивте„ Епл “за вашиот iOS систем?

Леќата на Стив Jobsобс

Обично, со оглед на познатиот Стив Jobsобс, црните крзно од фармерки и, се разбира, кружните леќи кои секогаш биле негов заштитен знак минале низ неговиот ум. Па, за да се сеќавате на вашите слики од ден на ден, на iPhone можете да ги видите овие очила за карактери, особено во опциите “Додај список за читање”. Што стана Велигденско јајце дизајниран како почит.

Во графиконот за гласовни белешки, линиите не се случајни

Ако обрнете внимание, ќе знаете дека иконата за Гласовни белешки ви покажува линија, па дури и ако не верувате во тоа, треба да се напомене дека тоа не е донесено на крајот или случајно. Така тие се однесуваат белешки земени од зборот „Apple“ и иако тие немаат навистина функционална примена, вистината е дека се смета како Неверојатни велигденски јајца за нивото на детали Apple го остави iPhone:

Логото на апликација „Мапа“ е вистинска локација

Лого за апликација

Уште едно од најважните велигденски јајца, сместено на познатата мапа на iOS што ви овозможува многу лесно да најдете места низ целиот свет. На овој начин, тоа е вашето лого прикажете ја локацијата на вашата дестинација, затоа што е вистинско место. Значи, ова се однесува на Канцеларијата Купертино се наоѓа во Калифорнија; со цел да обележи друга заптивка во неговиот мобилен оперативен систем.

Светилка, контролниот центар

Додека е вистина, фенерчето во вашиот контролен центар содржи мал прекинувач и ако го видите, откако ќе го активирате, кога ќе ја вклучите вашата фенерче, тоа навистина го правите. Многу е веројатно дека никогаш не сте виделе ова велигденско јајце скриено на вашиот iPhone.

Во апликацијата Speedtest

Во апликацијата Speedtest

Ова е многу популарна апликација заради неверојатната количина велигденски јајца кои се скриени едни од други. Главната се базира откако ќе го притиснете копчето “Добро” За да го започнете тестот за брзина, мобилната хаптична машина ќе направи чудни и чести движења, тогаш музиката ќе звучи и ќе биде таму Mr.е се појави господинот Окла; мачка што треба да му оддаде почит со тоа што направи тест за брзина; што стана многу смешно.

Пораката е скриена во апликацијата Пошта

Уште еден мал детал скриен на iPhone, има врска со апликацијата Mail. Затоа што, на иконата можете да видите мала порака што е отпечатена „Здраво од Купертино Калифорнија“ Или, што значи на шпански: „Здраво од Купертино, Калифорнија“. Како такво, тоа е многу карактеристично и рекламно лого кое со години се поврзуваше со „Епл“.

Велигденски јајца за Божиќ (2019)

Велигденски јајца за Божиќ

Со Божиќната сезона, оние од Купертино сакаат постојано да ги изненадуваат своите корисници и да понудат еден од најдобрите подароци што Apple може да ги испрати од најновата верзија на вашиот мобилен оперативен систем. Во таа смисла, ова велигденско јајце го управува на вашиот iPhone започнете со снег да се дадат примери за важни Божиќни датуми; дај вака, убав допир за вашиот екран да го вклучи.

Од своја страна, за да можете да го користите ова велигденско јајце за Божиќ, треба да го сторите тоа ажурирајте го оперативниот систем iOS до најновата верзија и исто така има апликација “Продавница за Апликации” инсталиран на вашиот мобилен телефон. Само со овие барања, можете да уживате во извонреден снег на вашиот iPhone.

Ако имате прашања, оставете ги во коментарите, ние ќе ви одговориме што е можно поскоро, и дефинитивно ќе биде многу корисно за повеќе членови на заедницата. Ви благодарам! ?