iPhone ќе претрпи „недостаток на залиха“ поради кинескиот коронавирус

iPhone akan menderita "kekurangan stok" karena coronavirus China

Во текот на овие денови, ние слушаме вести за коронавирус Потекнува од Кина, што објаснува дека голем број на сектори и пазари зависат од азиските земји. И еден од овие пазари е технолошкиот пазар, нешто што многу компании веќе го знаат денес, како што е случајот јаболко Во изминатите неколку часови, Купертино издаде важен предупредување, што покажува дека тоа iPhone може да страда од недостаток на залиха заради проблеми предизвикани од Коронавирус.

продавница за јаболка

Ова го покажа самата американска компанија во изјава, во која се вели дека iPhone ќе го има “Привремените материјали се ограничени” се додека фабриката во Кина не може да го продолжи производството нормално. Сепак, ситуацијата не се должи на фактот што производствените центри ги затворија своите врати, затоа што сите започнаа со работа повторно. Епл од друга страна, посочи дека овие фабрики го вратиле нивото на производство „Многу подоцна отколку што се очекуваше“.

На овој начин, „Епл“ ги предупреди своите клиенти дека и покрај здравјето на своите работници е „најголем приоритет“, можно е оние што сакаат да купат нов iPhone да најдат недостаток на одредени единици во залихите.

преку: Engadget