IPhone 11 трговија со податоци: Корисниците на iPhone XS Max се одлични!

Trade-In iPhone 11: Pengguna iPhone XS Max Sangat Hebat!

Возбудата да имате нов iPhone е неспоредлива. И, зошто да не, тоа е највредниот бренд во светот што воодушевува милиони корисници на паметни телефони ширум светот. Во рок од еден ден, Apple објави три нови iPhone – iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max, корисниците на iPhone започнаа со истражување на девизниот курс на нивните уреди во обид да уживаат во најновите карактеристики, спецификации и неверојатни камери што Apple ги прикажа на настанот за лансирање.

Популарната веб-страница за трговија со паметни телефони BankMyCell неодамна спроведе студија за да ги идентификува трендовите на промените во возбудата на тргување со iPhone 2.490 потрошувачи. Податоците собрани еден ден по лансирањето на iPhone 11 во споредба со трендот на трговија со iPhone пред една недела. Ова не само што ни дава увид во бројот на луѓе кои сакаат да тргуваат со својот стар iPhone со новиот iPhone, туку и просечната претстава за вкупниот интерес на потрошувачите, генерирана од неодамнешната објава.

Ајде да погледнеме малку повеќе во детали.

Подобрен iPhone 11: Страв од оштетување

На графиконот подолу е прикажан бројот на луѓе кои би биле заинтересирани за размена на стариот мобилен телефон за нов. Ова го покажува бројот на секој човек што ја запознал вредноста на секој уред на Apple.

IPhone 11 трговија со податоци: Корисниците на iPhone XS Max се одлични!  1

Би било интересно да се забележи тоа Највозбудени корисници на iPhone кои се обидуваат да го судат својот уред по објавувањето на iPhone 11 се оние кои ги имаат iPhone XS Max и iPhone XS, модел кој беше лансиран пред само една година. Имаше огромен скок од 504% на бројот на корисници на iPhone XS Max кои ги истражуваат девизните курсеви по објавувањето на новата серија на iPhone 11.

Изненадувачки, третиот модел во минатата година, iPhone XR, е на дното, зад лајковите на iPhone X и iPhone 8, кои беа лансирани пред две или повеќе години. Ова значи дека луѓето кои го ценат својот iPhone XR по објавувањето планираат да се држат со својот уред подолг временски период во споредба со iPhone XS и iPhone XS Max. Ова исто така значи дека луѓето се релативно задоволни од iPhone XR, без вистинска намера да го продадат во моментот.

Во просек, има зголемување од 189% на бројот на корисници на iPhone кои сакаат да тргуваат со својот уред во рок од една недела.

Уште поизненадувачки е фактот што луѓето кои имаат петта генерација iPhone 6S дадоа ладен став за да ги зголемат можностите. Овој модел сè уште сочинува 9,8% од вкупната активна база на корисници на iPhone.

Една од главните причини зад големиот пораст на процентот на корисници на iPhone XS Max, iPhone XS и iPhone X кои го истражуваат девизниот курс, може да биде одлуката на Apple да го запре моделот. Трите модели, кои се рангирани на врвот на трговската табела, се прекинати по објавувањето на iPhone 11. Apple минатата година престана да го продава iPhone X. Ваквата одлука има директно влијание врз вредноста на препродажба на секој паметен телефон и iPhone не е исклучок. Затоа, луѓето што ги прекинале моделите на iPhone, се чини, се обидуваат да го добијат најдобриот курс за своите уреди.

Луѓето може да бидат заинтересирани да купат ново издаден iPhone 11 исто како и секое друго време, но овој извештај покажува дека не секој е задоволен со својот iPhone. Ова е исто така индикација за тоа колку е успешен одреден модел и како старее со текот на времето.

Платен список