IPhone SE 2 ќе пристигне во 2020 година со цел да се стави крај на владеењето на Huawei и Samsung

IPhone SE 2 akan tiba pada tahun 2020 dengan tujuan mengakhiri masa pemerintahan Huawei dan Samsung

Иако сите очекуваме стартување iPhone SE 2 Од 2018 година, компанијата Купертино нè изненади со нов „економичен“ телефон кој се крсти како „iPhone XR“, а чие ажурирање се чини дека пристигнува оваа година како „iPhone 11“. Сепак, иако го однесовме „iPhone SE“ да умре, новиот извештај од „Никеи“ го покажува Овој телефон може да се врати на пазарот во 2020 година со силна намера да се соочи со доминацијата на Samsung и Huawei во средната класа.

И тоа е за месеци на „Епл“. Тој само виде колку малку го изгуби уделот на пазарот во земји како Индија или Кина, што е пазар каде мобилните телефони од средна класа се една од омилените купувања на корисниците и каде луѓето ги заменија телефоните од брендови како Samsung и Huawei.

IPhone SE 2 ќе пристигне во 2020 година со цел да се стави крај на владеењето на Huawei и Samsung 1

И според експертите, така што „Епл“ може да погоди силно на овие пазари што ви се потребни IPhone е 299 долари, дека со девизен курс ќе биде околу 6 илјади мексикански пезоси, но знаеме дека дури и во соништата најевтиниот iPhone ќе биде достапен за помалку од 10 илјади пезоси.

Ова е причината зошто се чини дека во Купертино тие ќе бидат подготвени да го лансираат iPhone SE следната година, што може да има трошоци слични на првата генерација, која е околу 399 УСД ((околу 8000 мексикански пезоси)).

Филтрирајте ги цените и карактеристиките на сите 11 ајфони до 2019 година

Но, ако земеме предвид дека Apple може да понуди мобилен телефон со добра политика за ажурирање (како на iPhone SE), што е исто така еквивалентно на компонентите на најдобриот мобилен телефон (како кај процесорот или камерата), но по цени слични на другиот среден опсег. Андроид е голем, па многу луѓе можат да се обложуваат на тоа iPhone SE 2, без разлика дали тоа ни се допаѓа или не, тоа е еден од најпосакуваните производи во последно време.

IPhone SE 2 ќе пристигне во 2020 година со цел да се стави крај на владеењето на Huawei и Samsung 2

Се разбира, сите овие информации се неофицијални, сè уште има гласини за плановите на „Епл“ за следната година, иако се чини дека не е премногу опфатена со загуби во продажбата на овие пазари, „Епл Тој“ сака да ја врати земјата со мал, привлечен и релативно ефтин телефон.

Внесувањето на iPhone SE 2 ќе пристигне во 2020 година со цел да се стави крај на владеењето на Huawei и Samsung за прв пат објавени во третина.