iQOO ќе лансира 3 нови паметни телефони во Индија, iQOO Pro, iQOO Neo & iQOO Lite!

iQOO akan meluncurkan 3 Smartphone Baru di India, iQOO Pro, iQOO Neo & iQOO Lite!

На крајот на 2019 година, треба да го разгледаме рендерирањето на Huawei P40, објавено од ОнЛекс. Но, не можеме детално да го видиме телефонот. Денес, имаме повеќе рендерирање што дава некои визуелни детали за телефонот и исто така ни кажува малку за претстојниот систем на фотоапарати Huawei P40, кој ќе биде лансиран во март 2020 година.

Како што можете да видите на сликата погоре, Huawei P40 има рамен екран. Како и да е, во горниот лев агол на екранот има намалување на облик на апчиња, кое ќе опфаќа двојна камера за селфи. Предниот дел на мобилниот телефон изгледа многу минимален. Но, грбот има неколку интересни елементи.

Постојат три поставки на фотоапаратот зад Huawei P40. И можеме да видиме дека брендирањето Leica Optical е на модулот за камера. Во овој модул на правоаголна камера, има три камери кои се поставени вертикално. На модулот на фотоапаратот има два тона и десно од камерата, има LED блиц и брендирање на Leica. Модулот за камера на Huawei P40 изгледа многу сличен на новопоставениот модул Galaxy S10 Lite. Значи, се чини дека модулите со правоаголна камера ќе станат многу популарни во 2020 година.

Задниот дел од телефонот е прилично уредно, напротив, бидејќи нема прегледување скенер за отпечатоци. Може да се претпостави дека телефонот ќе биде опремен со скенер за отпечатоци од прст на екранот.

Десниот раб на телефонот има копче за напојување, како и рокер за јачина на звук. Сепак, левиот раб на телефонот не е откриен што може да има фиока за SIM картичка. На дното на телефонот, има решетка за звучници заедно со USB-C порт за полнење и пренесување на податоци, но нема приклучок за слушалки!

Во однос на конфигурацијата на камерата, она што го знаеме е дека Huawei P40 ќе има главен сензор, ултра широк сензор и сензор ToF. Засега не се познати детали во врска со спецификациите на фотоапаратот. Како и да е, Huawei P40 Pro се вели дека доаѓа со поставувања за четири камери на задната страна и за тој телефон, се смета дека некои спецификации на фотоапаратот излегуваат на Интернет. Првично, се тврдеше дека Huawei P40 Pro ќе дојде со главна камера од 64 мегапиксели, но сега, според најновиот извештај, телефонот ќе дојде со главна камера од 52 мегапиксели.