JK Tires лансира сензори за паметни гуми за автомобили и велосипеди

JK Tyres launches smart tyre sensors for cars and bikes

Индискиот производител на гуми JK Tires го лансираше првиот сензор за интелигентни гуми во земјата, напојуван од Treel. Оваа технологија е во состојба да ги следи и да обезбеди информации во реално време за состојбата на гумата со помош на сензорот IoT. Компанијата воведе систем за набудување на притисокот во гумите (TPMS) за следење на виталната статистика на гуми, вклучувајќи притисок и температура. Во изјавата, шефот за маркетинг на JK гуми, Амит Гујрал рече: Решение Паметна гума за гумите е опремена со неколку привлечни напредни функции кои ќе обезбедат информации во реално време за здравјето на гумите преку „Смарт сензори“, кои ги подобруваат безбедноста, безбедноста и перформансите на возилото. ”

JK Tires лансира сензори за паметни гуми за автомобили и велосипеди 1

Корисниците можат да ги следат притисокот во гумата, температурата и многу повеќе преку апликацијата Treel Care

Паметните сензори за гуми се достапни за сите типови автомобили и велосипеди и мора да бидат инсталирани на секоја гума. За автомобилите, индивидуалните сензори се поврзани преку поставување на вентилите, додека за велосипеди, тие се инсталираат преку ремен околу работ. Сензорот за паметни гуми може да открие притисок и температура во гумите во реално време и да ги пренесе информациите до апликацијата преку Bluetooth.

Освен основните сензори, корисниците можат да изберат и комплет за сензори MTrac, кој вклучува систем за набудување на GPS. Ја следи локацијата на вашиот автомобил или велосипед во реално време и обезбедува дополнителни функции, како што се далечинско предупредување и статус на вклучување / исклучување на моторот. Овој модул има СИМ картичка со овозможена GPRS, едногодишна претплата е вклучена во цената. После ова, претплатата се вреднува на 2.400 РС годишно. Конечно, MPower Smart Sensor комплет вклучува сензори за гуми и GPS следење, плус дополнителни модули кои го следат здравјето на вашиот мотор. Овој комплет е достапен само за автомобили.

Апликацијата придружник Treel Care е достапна за Android и iOS и ви овозможува да следите до 10 возила. Обезбедува известување за говорно известување и резервна копија на податоци заснована на облак. JK Tires тврди дека сензорот може да го продолжи работниот век на гумата на корисникот и да ја намали потрошувачката на гориво и другите трошоци за одржување. Особено, сензорите можат да се користат со која било марка за гуми и не се ограничени на JK гуми.

JK Tires ја постави цената на комплетот за автомобили на сензорот Smart Tire на 7.499 РС, што вклучува пет сензори. За сопствениците на велосипеди, таксата е 2.499 РС. Комплетот за паметни сензори MTrac е со цена од 13.499 РС за автомобили и 8.499 РС за велосипеди. Комплет паметен сензор за MPower за автомобили по цена од 16.499 РС. Сензорот за гуми има 3+ години траење на батеријата. Овој производ е достапен за купување од продавниците за брендови JK Tire, наречени челични тркала и експресните тркала, како и водечки места за повеќе марки на гуми и додатоци за автомобили. Интернет, ќе биде достапна преку Amazon и Treel.in.