Kentета на Кентаки рута заврши и важна е вашата стара зачувана игра

Kentucky Route Zero berakhir, dan gim lama Anda yang disimpan adalah penting 1

Завршува рутата на Кентаки, а вашата стара зачувана игра е важна 2

Нулта во Кентаки е епизодна видео игра од повеќе од седум години во изработката; финалната акција ќе биде објавена на 28 јануари. За оние кои ја играат играта наизменично, откако беше објавена во 2013 година, таа претставува мал проблем со континуитетот. Искрено, не се сеќавам каде ги оставив чашите од ден на ден, особено таму каде што ја оставив мојата датотека за зачувување. Но, ако можете да ја следите, можете лесно да ја пренесете во новата верзија на играта доста лесно.

Пред четвртото коло, објавено во јули 2016 година, Нулта во Кентаки има само еден слот за складирање. Ако ја подигнете играта сега, ќе откриете дека има три, нумерирани на нула до два. Ако го играте на Steam, знајте дека не користи Steam Cloud, кој ги чува архивите за игри. Истото важи и за верзии достапни преку GOG и Itch.io. Дури и така, има зачувана датотека. Според ко-креаторот akeејк Елиот, можете безбедно да ја преместите помеѓу која било верзија на играта на Linux, Mac и Windows компјутер и да ја искористат таму каде што сте застанале.

„Старите зачувани датотеки мора да бидат 100% компатибилни со последната игра“, напиша Елиот на електронска пошта. “Тие се навистина само датотеки xml и можат да се користат крос-платформа […] Претходните епизоди не се променети, освен за поправени грешки, локализација и други технички подобрувања. “

Ова значи дека најтешкиот дел од добивањето на старите заштеди веројатно ќе го подигне стариот компјутер. Ако успеете да го внесете животот во стариот beвер, датотеката што ја сакате ќе биде во папката со документи, под KentuckyRouteZero. Тие ги именуваа “save.krz”, “save-1.krz” и “save-2.krz”. Едноставно исечете и залепете во истата папка на платформата по ваш избор.

Се разбира, ова решение не е достапно за сите верзии на играта. Оние што играат на Nintendo Switch, PlayStation 4 и Xbox One – нова верзија, исто така, лансирана на 28 јануари – ќе треба да започнат одново.