Kingdom Come: Deliverance 2 ќе користи CRYENGINE, менувајќи ја поддршката што доаѓа на првиот натпревар

Kingdom Come: Deliverance 2 ќе користи CRYENGINE, менувајќи ја поддршката што доаѓа на првиот натпревар

Тобиас Столц-Цвилинг, менаџер за односи со јавноста во Warhorse, потврди дека продолжението на Kingdom Come: Deliverance ќе го користи истиот мотор. Според Тобијас, Ворхорс создал многу алатки за КРИЕНГИН, а Kingdom Come: Deliverance 2 ќе ги користи.

Како што рече Тобијас на Gamepressure кога го прашаа дали во продолжението ќе се користи КРИЕНГИН или не:

„Не планираме да промениме ништо – само затоа што правиме толку многу алатки и многу работи со машини, прилагодете ги. Никогаш не се користеше за какви било RPG пред да го сториме тоа. Направивме толку многу работи со машината што се плашевме да ги промениме значи дека започна од почеток. И ако размислите колку долго треба да ја направиме машината да работи KCD пред да започнеме … да работиме со тоа – премногу долго. И се надевам на добра соработка со CryTech. “

Ова очигледно има смисла и не изненадува. На крајот на краиштата, тоа беше чудо што го натера Царството да дојде: Ослободување спроведено од КРИЕНГИН. Како што објасни Тобијас:

„Имаме големи амбиции, а нашиот Kickstarter вели„ големи битки и стотици војници. “И кога ќе се обидеме да го сториме тоа во CryEngine – стапката на рамката е невозможно да се спушти. како „Невозможно е, не можеме да го сториме тоа. Ни требаат повеќе. И тогаш треба да се обидеме и да го лажираме. Имајте неколку NPC кои едноставно треба да бидат таму, но тие немаат што да прават. Многу е тешко да се користи CryEngine во овој вид игра. “

Како што напишавме во делот за карактеристики на нашите RTX2080Ti, Kingdom Come: Deliverance е една од најпребирливите графички процесорски графички програми до денес. Најмоќните графички процесор на NVIDIA се под 50 кд / секун, дури и на 2560 × 1440 во некои сцени, а играта може да достигне само просек од 36 фјунти на 4K. Затоа, се надеваме дека ова продолжение ќе биде пооптимално.

Тобиас исто така потврди дека првиот натпревар наскоро ќе добие официјална алатка за модифицирање. Со оваа алатка, играчите ќе можат да направат свои предмети и пребарувања. Овие алатки ќе бидат ексклузивни и за компјутери.

„Поддршката за МО е последното нешто што го правиме сега, последното нешто што сакаме да го испуштиме Кралството дојде избавување. Во моментов, работиме на алатки за модифицирање, така што луѓето можат да си направат свои работи; Работилница за пареа работи, но само со алатки можете да напишете свое пребарување, на пример. Размислуваме на начин да излеземе паметно. За жал, конзолите се надвор затоа што тие не го поддржуваат ова. Не е затоа што не сакаме, туку затоа што Мајкрософт и Сони сè уште не се согласиле за ништо. Па можам да ти кажам: ПЦ – да, и ќе ги видиме останатите, не сум сигурен. “