Leak откри дека еден од најдобрите Андроид телефони во 2019 година нема да биде ниту силен како iPhone пред 2 години

iOS 13 public beta 4 baru saja dirilis

Со големото лансирање на Apple на iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max поставено да трае само неколку дена од сега, претстојните нови модели на iPhone јасно доминираат сега во вестите. Тенок нов iPhone е поставен да биде најжешкиот нов паметен телефон во годината, со нова измена и дизајн на фотоапаратот што конечно може да го натера Apple повторно да се врати во главата на пакетот кога станува збор за фотографијата со паметни телефони. Исто така, слушнавме гласини за новите замрзнати стаклени грбови и новите опции во боја што треба да помогнат во подобрувањето на хардверските ажурирања кои се всушност едноставни. И кога станува збор за перформанси, јасно очекуваме одлични работи од следната генерација на AppleProcessor A13.

AppleIPhone е секогаш на врвот на купот кога е на власт. Всушност, тешко е да не се импресионира секоја година кога гледаме нов телефон со Android што дебитира месец по месец, кој сè уште не може да се постави за да одговара на перформансите на AppleIPhone од претходната година. Како што е случај, повторно оваа година, бидејќи новите предводници телефони како Galaxy Note 10 и другите супериорни модели од 2019 година продолжуваат да бидат поразени на AppleHandset iPhone XR и iPhone XS кој е стар една година. Сега, скоро излегоа резултатите од тест репер од претстојните телефони со Android и тие уште еднаш ги прикажуваат телефоните со Android кои се 2019 година што не можат да се натпреваруваат со iPhone 2018. Всушност, заборавете на iPhone минатата година … не можете да ја надминете поставата на AppleIPhone од назад во 2017 година во неколку главни одредници.

Смартфонот е очигледно повеќе од само број на перформанси на хартија, но одредени оценки за тест според оценките и понатаму се добар начин за споредување на перформансите на еден уред со друг. Особено тестот за одредници на Geekbench е одлична алатка затоа што обезбедува два броја кои се важни за целокупното корисничко искуство. Првиот број е единечен тест резултат, кој покажува колку е силен паметен телефон при вршење обични задачи. И вториот број е мулти-јасен тест резултат, кој покажува колку е силен мобилниот телефон кога правите сложени задачи со максимално оптоварување.

Geekbench е исто така каде бараме протекување на паметни телефони затоа што инженерите често користат Geekbench кога тестираат уреди што не се ослободени. Бидејќи сите резултати од тестот се евидентирани на веб-страницата Geekbench, нереализираните паметни телефони често се наоѓаат со набудување на страницата. Исто така и со претстојниот OnePlus 7T, очекуваните ажурирања на OnePlus 7 кои беа објавени претходно оваа година. Ова е телефон со спецификации кои се ривал на повеќето од најдобрите Android телефони што се објавени досега во 2019 година, а протеконите рејтинг на тест за Geekbench покажуваат телефони со многу моќ.

Резултатот е навистина импресивен и се рангира меѓу другите телефони со Android. Меѓу iPhone-овите, сепак, тие не се собираат скоро исто така.

Претстојниот „убиец“ OnePlus 2019 постигнува многу респектабилен мулти-јасен резултат кој всушност се приближува до најновиот AppleIPhone. OnePlus 7T постигна 10967, додека iPhoneModel iPhone од минатата година оствари резултати кои се движат од околу 11100 до повеќе од 11500. Сепак, она што е извонредно, е фактот дека OnePlus 7T единечниот основен резултат од 3983 не беше елиминиран само од AppleIPhone XR и iPhone XS, туку исто така претепан од моделите на iPhone од пред две години!

Размислете за тоа за момент. Нов паметен телефон со Android со напредни спецификации и одлична RAM меморија од 8 GB, штотуку е уништен во едно-јадниот тест на Geekbench со iPhone 8 (4217), iPhone 8 Plus (4286) и iPhone X (4277). Овие модели на iPhone доаѓаат уште во 2017 година и имаат помалку од половина RAM меморија.

Извор на слика: Зак Епштајн, БГР