Leaker ги открива iPhone 11R и Samsung Galaxy Note 10+ во исто време

Leaker Mengungkap iPhone 11R Dan Samsung Galaxy Note  10+ Pada Saat Yang Sama

Испраќачот можеби направил двојна голема гама со тоа што ги открива Samsung Galaxy Note 10+ и iPhone 11R истовремено.

Снимките – објавени од непознати предавачи – се од Galaxy Note 10+, но телефоните што сликаат можат да се видат како се гледаат на екранот за белешка 10+. Се чини дека одговара на протечената слика на претстојната слушалка на Apple, десно надолу кон позицијата на LED блицот на кластерот за фотоапарати. Уште повеќе, се чини дека налепницата го покрива познатиот AppleLogo

Како што можете да замислите, интернетот се претвори во суров момент додека сфатив што точно е овој мобилен телефон, и се чини дека никој не најде убедлив пример за уред кој има ваков дизајн. Се препорачува телефонот за кој станува збор е iPhone 11R, а не iPhone 11 или 11 Max. Сите овие модели се очекува да бидат лансирани во септември, па голема е веројатноста единиците да бидат „таму“ и со оглед на тоа што повеќето телефони се направени на истата локација – Кина – нема смисла да се претпостави дека овој проток има пристап до Самсунг и Епл уреди.

Дали може вклучените лица да бидат вклучени во мобилната индустрија, затоа што тоа јасно ќе објасни зошто имаат пристап до обете единици – можеби за целите на проценка? Или можеби тие се вклучени во производството на овој уред.

Без оглед на приказната зад овој сензационален протек, јасно е дека не требаше да чекаме долго пред Apple и Samsung да го повлечат активирањето на овие единици. И двете компании во овој момент се борат против апатија на потрошувачите во секторот за паметни телефони, а и за двете може да се каже дека се прават со истрел во раката. Очекувано, Apple најверојатно ќе проголта најмногу инчи во колоната со новата постава на iPhone, што навестува дека е последен што ќе го користи дизајнот на екранот со икони „изрез“.

Компанијата, наводно, бара начини да ги отстрани местата и да има уред „цел екран“; постои потенцијал да се користи камера под екранот, но тоа може да значи губење на лична карта – безбедносниот систем на „Епл“ ги помина последните неколку години правејќи ги своите клиенти да прифатат и усвојуваат.

Дури и така, воведувањето на USB-C, 120Hz и 5G екраните може да го ублажи ударот. Се претпоставува дека iPhone2020 ќе биде најреволуционерниот од воведувањето на иконата iPhone X пред неколку години.