Leaks Moto G8, G8 Power и G8 Stylus го покажуваат секој нов мобилен телефон

Bocoran Moto G8, G8 Power, dan G8 Stylus memamerkan setiap ponsel baru

„Leaks“ посочи дека серијата Moto G8 треба да расте значително во наредните месеци, а најновите протекувања ни дадоа јасен преглед на трите уреди што ќе дојдат во семејството.

Според него, има доверба во Twitter Leaker Еван Блас, на сликата подолу е Moto G8, Moto G8 Power и Moto G8 Stylus.

Ова се трите уреди што постојано ги слушнавме за истекување и гласини, но ова е прв пат кога јасно ги видовме сите три уреди одеднаш.

Исцедок истекува од Moto G8 (лево), Moto G8 Power и Moto G8 Stylus (десно) (Кредит на слика: Еван Блас)

Да ги видите заедно тука може да значи дека сите три ќе бидат лансирани на истиот датум. Чудно, Motorola одбра да го лансира Moto G8 Plus на крајот на 2019 година, но не ги откри Moto G8 или другите уреди погоре во тоа време.

Трите рендерирање погоре се претежно слични и тешко е да ги кажуваме трите телефони јасно, без оглед на разликата во бојата.

Moto G8 Stylus е веројатно уредот што штотуку го слушнавме наречен Moto G Stylus и, не е изненадувачки, се очекува да дојде со додаток за игла да се користи на екранот на начин сличен на S Pen на Samsung. Серија Galaxy Note.

Блас не сподели никакви спецификации, но претходните протекувања ни дадоа делумна слика.

Се надеваме дека Moto G8 и G8 Power ќе работат на чипсет Qualcomm Snapdragon 665, при што Moto G8 користи батерија од 4.000 mAh и Power ќе добие 5.000 mAh ќелија.

Веројатно ние официјално ќе чуеме за овој мобилен телефон на Светскиот Конгрес за мобилни телефони. Започна на 23-ти февруари, така што наскоро може да видиме повеќе од овие уреди.