Lenovo Legion со Snadragon 865 би можел да биде првиот гејмерски паметен телефон на компанијата

Lenovo Legion со Snadragon 865 би можел да стане првиот смартфон за игри 1 на компанијата

Производителот Леново планира да влезе во пазарот на паметни телефони за игри со модел кој ќе се вика Леново Легија и се очекува да биде достапен оваа година. Со оваа иницијатива компанијата ќе се придружи со други производители кои во моментов имаат модели насочени кон сегментот гејмер, како што се: Razer Phone 2, Nubia Red Magic, Asus ROG Phone 2 и BlackShark 3. И иако сè уште не е утврдено датум на објавување. уредот започна да открива неколку клучни карактеристики што ќе ги има.

Компанијата неодамна откри дека својот прв мобилен уред за играње Lenovo Legion ќе има чипсет Qualcomm Snapdragon 865, како што покажува и неговиот промотивен постер објавен на својата сметка на Weibo. Беџите на бродот за игри базирани на Android доаѓаат со премија спецификации и систем за ладење дизајниран да обезбеди долго време за играње. Затоа, можеме да очекуваме иста работа во Леново Легија, како и прифатливите цени да бидат конкурентни на пазарот.

Lenovo Legion со Snadragon 865 би можел да стане првиот смартфон за игри 1 на компанијата

Можеме да очекуваме Lenovo Legion да дојде со поддршка за 5G мрежи, Wi-Fi 6, LPDDR5 меморија и UFS 3.0 или 3.1 складирање и да ги земе предвид тековните трендови на екранот со стапка на освежување од 120Hz. Сепак, засега нема дополнителни информации. (Извор)

Што мислите за паѓањето на Леново на пазарот на паметни телефони за игри?