LG го откажа настанот MWC 2020 заради проблемот со коронавирус [Update: ZTE will participate as planned]

LG membatalkan acara MWC 2020 karena masalah coronavirus [Update: ZTE will participate as planned]

Претходно оваа недела ГСМА кој го одржуваше Светскиот Конгрес на мобилна телефонија (MWC) секоја година објави дека тие продолжуваат да го следат и проценуваат потенцијалното влијание на Коронавирус и рече дека имало минимално влијание врз настанот. Ова потврдува дека настанот MWC ќе се одржи во Барселона од 24 до 27 февруари 2020 година според планот. Тој исто така рече дека тие спровеле многу чекори за да помогнат во намалувањето на ширењето на вирусот и продолжуваат редовно да додаваат други активности. Денес LG објави дека го откажуваат нивниот настан MWC оваа година.

LG рече дека тие ќе одржат посебен настан во блиска иднина за да ги објават своите мобилни производи од 2020 година. Се надеваме дека ќе го објави телефонот LG V60 ThinQ Dual Display 5G.

Во изјава LG рече:

LG Electronics внимателно ја следи состојбата поврзана со новиот појава на коронавирус, кој неодамна беше прогласен за глобален итен случај од Светската здравствена организација, бидејќи вирусот продолжува да се шири и надвор од Кина.

Со приоритет на безбедноста на вработените, партнерите и клиентите, LG одлучи да се повлече од изложбата и да учествува на MWC 2020 подоцна овој месец во Барселона, Шпанија.

Оваа одлука го елиминира ризикот од изложување на стотици вработени во ЛГ на меѓународни патувања кои станаа построги бидејќи вирусот продолжува да се шири преку границата.

Сони, ХМД Глобал и Виво го потврдија својот MWC настан.

LG го откажа настанот MWC 2020 заради проблемот со коронавирус [Update: ZTE will participate as planned] 1

Ажурирање: Иако во некои извештаи се вели дека ZTE нема да присуствува на MWC, ZTE потврди дека ZTE ќе учествува во MWC2020 според планираното, во кое има 5-решенија од крај до крај и разни 5G уреди.

По новиот појава на коронавирус, покрај тоа што реагира активно и управува со ресурси за да обезбеди телекомуникациски услуги во погодените области, ЗТЕ секогаш дава приоритет на здравјето на нашите вработени и клиенти. Во согласност со релевантните упатства од кинеското Министерство за здравство и СЗО, ЗТЕ усвои серија силни превентивни, контролни и заштитни мерки.

1. ZTE ќе обезбеди сите вработени од копното Кина, вклучително и државјани на Кина, да немаат никакви симптоми 2 недели пред поаѓањето и пристигнувањето во MWC. Покрај тоа, во ова време од сите вработени се бара да поминат самоизолирани 2 недели за да обезбедат здравје и безбедност на целиот наш персонал.

2. ZTE ќе обезбеди сите високи извршни директори на нашата компанија кои учествуваат на самитот да се изолираат во Европа најмалку две недели пред MWC.

3. ЗТЕ ќе осигура дека изложбените штандови и опремата секојдневно се дезинфицираат.

4. ЗТЕ ќе обезбеди целиот наш персонал за презентација на штанд да доаѓа од земји надвор од Кина, а особено од Европа. Во исто време, тесно соработуваме со ГСМА за да се осигураме дека имате безбедна, удобна и значајна посета.

Извор 1, 2

Автор: Сривацан Шридар

Srivatsan Sidhidhar е мобилен технологија ентузијаст, кој е страствен во врска со мобилните и мобилните апликации. Тој го користи мобилниот телефон што го прегледал како негов главен мобилен телефон. Можете да ги следите Твитер и Инстаграм Погледнете ги сите натписи од Сривацан Шридар