LG исто така патентира паметен телефон со невидлива селфи камера, што ќе биде лансиран наскоро

LG Juga Mematenkan Smartphone Dengan Kamera Selfie Yang Tak Terlihat, Akan Segera Diluncurkan

Иновациите во смартфонското поле се на високо ниво. За да го зголемат односот на екранот-на телото на слушалката, OEM-овите ја смалуваат рамката околу екранот. Сепак, овој чекор доведува до дилема да се најде позиција за сместување на селфи камери и слушалки.

Како што се гледа на некои паметни телефони, производителите имаат инсталирано слушалки во горниот дел, што е многу лесно да се постигне. Освен ова, компанијата сака Samsung и Моторола Смартфонот разви дека има дупка на екранот во кој се сместува селфи-камерата.

Иако оваа стратегија овозможува решавање на првобитната тешкотија, дупката на екранот е јасно бариера што ги спречува корисниците од целиот свет да го прифатат ова како главен избор на дизајн.

Дури и така, преземајќи ја оваа иновација чекор понатаму, производителите на паметни телефони развија камери под дисплеј кои не се видливи. Голем број компании веќе ги прегледуваат уредите со вклучена оваа опција Опозицијата и Ксиооми.

Неодамна, корејскиот производител на паметни телефони LG поднел патент до KIPO (Канцеларија за интелектуална сопственост во Кореја), што укажува дека тие исто така развиваат паметни телефони со невидена технологија за селфи-фотоапарати што звучи ветувачки.Смартфон LG Невидлива селфи камера

Патентот доделен на компанијата покажува две различни илустрации, од кои, првата покажува паметен телефон со приказ од крај до крај, без дупки за удирање. Но, втората илустрација открива кога апликацијата за камера е активирана, селфи-камерата се манифестира што останува скриена под дисплејот.

За жал, патентот даден на LG не открива добри детали како што се карактеристики, имиња или спецификации на слушалката. Се претпоставува дека технологијата што ќе се развива со овој уред ќе биде вклучена во иднината на паметните телефони направени од LG.

За да добиете повеќе детали за паметните телефони на LG, мора да чекаме трпеливо компанијата да објави конкретни информации за тоа.

Смартфон LG Невидлива селфи камера

Прочитајте и: Google користи рециклиран материјал во неговите идни хардверски производи

И покрај ова, на компанијата и беше даден патент пред неколку месеци, затоа, веруваме дека комерцијално достапни мобилни телефони од LG со оваа функција може да бидат лансирани веднаш.

Што мислите за слушалката со невидлива селфи камера? Известете ги во коментарите подолу.