LG и ZTE нема да се појават за време на MWC 2020 заради заканата од Коронавирус

LG dan ZTE tidak akan muncul selama MWC 2020 karena ancaman Coronavirus

MWC 2020 е скоро во наши раце, и се надеваме дека ќе видиме многу нови уреди од неколку OEM. Сепак, најновата појава на Коронавирус ги натера некои од овие компании да го откажат учеството на најголемиот настан за паметни телефони оваа година.

Првата компанија која објави дека нема да присуствува на MWC 2020 е ZTE. Тие испратија изјава до The Verge, а луѓето во Android Central ја потврдија оваа вест благодарение на портпаролот на ZTE. ZTE требаше да одржи прес-конференција за време на MWC оваа година. Сепак, вирусите на корона не се единствената причина што тие нема да се појават. Главната причина е што одложувањата во патувањето и визите нема да дозволат нивна појава.

LG, од друга страна, испрати соопштенија за медиуми до медиумите, каде тие најавија дека нема да присуствуваат на MWC 2020 заради безбедносните проблеми при појава на коронавирус. Тие сакаат да спречат непотребно изложување на стотици вработени во LG за меѓународни патувања, како што препорачуваат повеќето експерти за здравство. LG наскоро наскоро ќе открие нова постава на паметни телефони во 2020 година на посебен настан.

Здружението ГСМ, организатор на MWC, исто така објави денес соопштение. Тие рекоа дека ќе продолжат да работат на давање претстави и дека преземаат дополнителни мерки на претпазливост за учесниците. Овие мерки на претпазливост вклучуваат зголемување на подрачјето за чистење и дезинфекција на трговски салони кои вклучуваат угостителски области, површини, приколки, бањи и многу повеќе. Тие исто така ќе ја зголемат медицинската поддршка и дури ќе побараат од луѓето да усвојат политика за „ракување“ на настанот.

Централни ресурси на Андроид

Преку Прагот