LG лансира нов асортиман на прочистувачи на вода, а цените започнуваат од 18.990 фунти

LG launches new range of water purifiers, prices start at Rs 18,990


LG лансира нов асортиман на прочистувачи на вода, цените започнуваат од 18.990 фунти 1

LG воведе нова линија на прочистувачи на вода во седум варијанти во Индија. Сите модели се опремени со технологија за обновување на вода за заштеда на вода.

Поврзано читање: SHARP лансира прочистувачи на воздухот со разни дедуцификатори во Индија: цена, спецификации

Прочистувачи на вода на LG: спецификации и карактеристики

Сите модели во новата постава се со резервоари за двојна заштита од не’рѓосувачки челик. Оваа карактеристика се вели дека помага во искоренување на растот на бактериите за 94,4 проценти, додека водата ја одржува свежа подолг временски период. Во однос на филтрирањето, прочистувачите следат процес од пет чекори што помага да се отстранат тешките метали, вируси и бактерии од вода. Минерални засилувачи се вклучени и за вметнување на основните минерали во чиста вода за пиење. Покрај тоа, технологијата Everfresh UV Plus започнува на секои шест часа за да ги отстрани бактериите од складираната чиста вода.

ЛЦД прочистува вода

Сликите се користат за репрезентативни цели

Услугите за одржување на дигитална стерилизација ги стерилизираат сите патишта, резервоари и чешми, без употреба на штетни хемикалии, тврди LG. Паметниот приказ во прочистувачот прикажува индикатор за промена на филтерот за вода, индикатор за стерилизатор УВ-индикатор и индикатор за нивото на водата. Функцијата за одржување 2-во-1 е уште еден додаток што се користи, корисниците можат да добијат пристап до чиста вода и за нивната секојдневна работа. Секундарниот вентил од страната на прочистувачот на вода обезбедува хигиенска вода за миење облека и зеленчук.

Прочистувачи на вода на LG: цена и достапност

Новиот асортиман на прочистувачи на вода на LG доаѓа во седум варијанти, а цените почнуваат од 18.990 фунти. Тие се достапни за купување во продавниците за брендови LG. Сите прочистувачи на вода се опремени со едногодишно дополнително одржување од LG.

Тагови: Прочистувачи на вода за LGПпрочистувачи на вода