LG објави телефони со двојни екрани за 6 септември и сите тие укажуваат на LG V60 ThinQ

LG mengumumkan ponsel dengan layar ganda untuk 6 September dan semuanya menunjuk ke LG V60 ThinQ

LG продолжува со напорите кон неколку мобилни екрани и по пристигнувањето на LG V50 ThinQ минатиот јуни, сега беше објавено дека ќе претстави нов телефон со двојни екрани и дека може да биде наследник, LG V60 ThinQ.

Корејска компанија со што се одвојуваат од протокот на виткање мобилни телефони, каде што другите производители како Samsung или Huawei, имаат предлози во тек (не на пазарот) како што се Galaxy Fold или Huawei Mate X. LG објави дека, засега нема да влезе на овој пазар, што не спречува да работи уред со повеќе екрани.

Мобилен со два екрани: LG обложување

LG објави кратко видео во кое се открива дека новиот уред ќе биде објавен на 6 септември во рамките на изложбата ИФА што се одржува во Берлин. Во него, можете да видите а отворете го мобилниот телефон за приказ на вториот екран.

Иако неговото име е непознато засега, сè тоа го покажува ќе се соочиме со LG V60 ThinQ, наследник на LG V50 ThinQ што компанијата го претстави минатиот февруари на MWC во Барселона.

Телефонот покажува идеја со двоен екран каде брендот работи, иако не е така. Тоа е, во случајот на LG V50 Thinq има додаток наречен LG DualScreen што не е повеќе од случајот со 6,2 инчен OLED екран што е во внатрешноста на капакот, додека мобилниот телефон оди во друг дел од истиот.

Видеото го прикажува карактерот на видео игра со камера и игра, што може да покаже дека овој телефон се фокусира на фотографија и видео игри

Иако не се откриени дополнителни детали, како што може да се види во видеото, се чини дека вториот екран има идентична големина со првиот, што исто така потенка рамка отколку во оригиналниот LG DualScreen. Всушност, според 91mobiles, извештаите укажуваат дека секундарниот дисплеј на LG V60 ThinQ ќе има подобрување во однос на неговиот претходник, иако не објаснува што е тоа.

Во видеото можете да ги видите и ликовите за видео игри со камера и игли, што може да покаже дека телефонот е првенствено фокусирајќи се на фотографија и видео игри, иако како што рековме, ништо не беше потврдено и моравме да почекаме до 6 септември за да излеземе од сомнеж.

Преку | TechRadar

Споделете LG објави мобилни телефони со двојни екрани за 6-ти септември и сите од нив укажуваат на LG V60 ThinQ