LG патентираше нов паметен телефон со ролериски екран

LG патентира нов паметен телефон со тркалачки екран 1

Преклопните паметни телефони може да станат вообичаени во иднина, иако нивните дизајни создадоа серија непријатности што производителите постепено ги решија. До сега, Huawei и Samsung ги презентираа своите модели за склопување, но другите производители ја изјавуваа својата намера да стават на пазарот телефонски преклопен, како и јужнокорејскиот гигант LG, кој во моментов работи на лансирање паметни телефони со ролери екрани. Ова беше потврдено со новата апликација за патент на компанијата.

LG патентира нов паметен телефон со тркалачки екран 1

Овој патент беше доставен до Канцеларијата за интелектуална сопственост во Кореја (КИПРИС) во октомври 2018 година и беше издаден во јуни годинава. Патентот покажува уред кој лесно може да се навива за да може да се носи комфорно и кога ненабранет покажува екран сличен во големина како таблет. Флексибилниот екран има четири флексибилни точки, така што може да го свиткате и екранот малку. Се разбира, содржината претставена од мобилните телефони ќе се прилагоди на наборите на екранот.

Од описот на патентот, не е јасно како е поправен екранот, може да биде магнетски дизајн. Од скицата за патенти, не се видливи копчиња или врски на паметниот телефон. Она што е интересно е дека овој вид ролери екран што е патентиран од LG може да се користи не само на мобилните телефони, туку и на телевизијата. (Извор)

Што мислите за овој патентиран дизајн на LG?