LG ќе ја ажурира апликацијата Smart ThinQ со ново име и говорна команда за Google Assistant

LG ќе ја ажурира апликацијата Smart ThinQ со ново име и говорна команда за Google Assistant 2

LG ќе ја ажурира апликацијата Smart ThinQ со ново име и говорна команда за Google Assistant 2

За да го следи предлогот за проширување на понудите за вештачка интелигенција за своите производи, LG подготви ажурирање за својата апликација Smart ThinQ со вести за своите потрошувачи.

Една од нив е промената на името: по ажурирањето, апликацијата ќе се вика само „ThinQ“, за зајакнување на брендот создаден од компанијата. Покрај тоа, ова ќе вклучува Асистент на Google за да препознае говорни команди.

На овој начин можете да ги знаете дејствата што сакате да ги направите вашата опрема. Поддржаните уреди вклучуваат машини за перење, фрижидери, печки, машини за миење садови, климатизери и опрема за Wi-Fi.

Гласовните команди вклучуваат прилагодување на температурата на наизменична струја или решавање на проблеми кога се прикажува порака за грешка. Покрај тоа, оваа апликација ќе може да следи ситуации како што е времето што останува во циклусот на миење и сушење.

Корисниците на Google Home веќе имаат одлики вградени во паметни уреди LG. Јужна Кореја ќе добие финансирање на крајот на август, додека Северна Америка ќе биде доделена само во четвртиот квартал. Главниот пазар во Европа ќе има ажурирање само следната година.

Во меѓувреме, Smart ThinQ обично може да се преземе од официјалните продавници на Google Play и App Store. Врската за преземање е достапна на картичката подолу од текстот.

Дали ви се допаѓаат промените што LG ги подготвува за поврзаната апликација за управување со уредот? Остави коментар со нас!