LG G8 ќе има дизајн со двојно преклопен екран

LG G8 akan datang dengan desain layar ganda lipat 1

LG G8 ќе има дизајн со двојно преклопен екран 1

Останува нејасно дали следно предводникот од фирмата за титули конечно се јави LG G8 (суво) или внесете го презимето ThinQ. Всушност, сега новите гласини се сомневаат во формата на самиот мобилен телефон.

Она што сакаме да кажеме е дека постои можност овој предводник презентирање на преклопен дизајн кој се состои од два екрани. И тука изворите ја споменуваат и разликата во тоа што двоен екран нема да биде како што е претставено во серијалот LG V, туку повеќе нешто слично на ZTE Axon M.

Сега, за разлика од кинескиот предлог, LG G8 Willе има мали странични рабови / наклони. Willе бидат многу добри што кога го користите во режим на таблети, ќе даде чувство да се биде сингл дисплеј (наместо две заедно).

Се проценува дека екранот ќе достигне 7 инчи кога се користи мобилниот телефон. Кога е договорено / преклопеноисто ќе оди до големина 4 инчи.

Неговата употреба ќе биде во сè едноставна и прилагодлива, бидејќи ќе вклучува нов кориснички интерфејс наречен Без допир. Благодарние на неа ќе се свртиме кон движењата на рацете.

Овој уред ќе биде претставен следниот месец, а цената се проценува околу 893 УСД. Ако второто е точно, ќе вреди скоро половина од она што Samsung, наводно, чини уреди за склопување.

Извор: Телефонска арена