LG G8X прави проценки на капки вода и сензори за отпечатоци од прсти …

Изложбата IFA 2019 во Берлин е близу, а сега знаеме повеќе за тоа што се очекува од LG. Оригиналниот производител на опрема во Јужна Кореја се чини дека ја издава најновата верзија на LG G8 од почетокот на годинава заедно со примамливиот двоен екран V60 минатата недела. Оваа верзија на LG G8X, наводно се продава, сега циркулира во име на филтерот Стив Х. МекФли, попознат како @OnLeaks.

Објавени заедно со Pricebaba, CAD-базирани рендери се одликуваат со LG G8X со заден стаклен панел кој е идентичен во сите, освен сензорот за отпечатоци од прсти со оригиналниот LG G8, со двојна задна камера придружена со блиц. Можеме да претпоставиме дека биометрискиот скенер се пресели под екранот, додека LG исто така се чини дека отстранува некои поставки на фотоапаратот што овозможуваат неприфатливи движења на Air Motion и 3D Unlock. Овој пат, има само една предна камера под дожд и брадата што ќе се види од голема страна во однос на останатите предводници во 2019 година.

LG G8X прави проценки на капките вода и сензорите за отпечатоци од прстите на екранот 2

Екранот вели дека 6,2 инчи дијагонално, што е малку поголемо од екранот на неговиот претходник. Општите димензии од 159,3 x 75,8 x 8,5мм го прават уредот подолг и малку подебел. Познатите поставки на копчето се состојат од копчето за вклучување од десната страна со физички контроли и копчето за јачина на звук на Асистент на Google лево. Исто така, се чини дека има слушалки на предната камера, што укажува дека аудио технологијата на екранот G8 можеби не го прави ова последователно. Во надолна линија, USB-C останува природен, како приклучок за слушалки.

Малку е познато за идните мобилни телефони, но се шпекулира дека го вклучува Snapdragon 855+ SoC. Moreе најдеме повеќе во Берлин следниот месец.