Libero Mail и Virgil Mail: Хакер украде над 1 милион лозинки од …

Libero Mail и Virgil Mail: Хакер украде над 1 милион лозинки од ...

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Изгледа како филмска сцена, но не е така. Хакер искористил во серверите на Italiaonline, кој управува со Libero Mail и Virgilio Mail и украл 1 милион и 400 илјади лозинки, сите од блискиот бар компанија

Libero Mail и Virgil Mail: Хакер украде над 1 милион лозинки од Бар

Со напад хакери што личи на филмска сцена, а 24-годишен хакер, имаа пристап до Серверот Italiaonline и има Украдени 1 милион и 400 илјади лозинки за пристап до Libero Mail и Virgilio Mail.

Момчето, тоа беше контактиран преку Телеграма, дали нападот е извршен со екстремна студенило и леснотија, како што не само што е така sneaked во хакерски сервериили мрежата на ItaliaOnLine од бар до седиштето на компанијата, но, исто така, успеа да испратете ги податоците што содржат скапоцени информации.

Како да не беа доволно, собраните информации говорат за а контакт преку Телеграма, позната апликација која се користи за да остане скриена од контролите и плаќање преку Bitcoin, електронски пари користени во длабоката мрежа.

Корадо Броли, изјави Менаџер на земјата Darktrace

симплистички и несофистициран, овој напад уште еднаш ја покажува ранливоста на облачната инфраструктура. ако размислиме за тоа што се случи денес, заедно со скандалот што го вклучи Мајкрософт минатата недела, јасно е дека е-поштата базирана на облак претставува богатство за хакерите … зголемување на интерконекција и им нуди можност да се префрлат од чувствителна сметка СИТЕ ‘ДРУГО

Па уште еднаш а насочен напад и на барање што покажува дека постои многу активен пазар за барање на ингеренциите за извршување напади од спам и фишинг, сите координирани со вистински организиран криминал.

Нашиот совет е очигледно да ја смените лозинката за пристап до Libero Mail и Virgilio Mail по нашите упатства.

Како да креирате безбедна лозинка

1 Силни лозинки

Нема сигурна лозинка, но во секој случај можеме да ја отежниме работата на напаѓачот, правејќи ги лозинките тешко да се дешифрираат.

Општо лозинките мора да бидат долги, да кажат околу 16 или дури 20 знаци и мора да содржат таканаречени специјални знаци

Всушност, подолгите лозинки се потешко да се запаметат, но исто така и потешко да се украдат. Додека креирате лозинка, покрај тоа што долго можете да размислите користете големи букви и големи букви, броеви и специјални знаци за да се зголеми јачината на лозинката.

Еве еден пример за безбедна лозинка: yòµ®lìf € µpd @ t € d

Откривте што е напишано во лозинката?

Еве ја табелата со специјални карактери:

Некои специјални карактери
Азбучни карактери
ДО ДО ДО ДО ДО ДО ДО Æ Ç Е Е
Е Е Е СЕ СЕ СЕ СЕ СЕ Ð Ñ ИЛИ
ИЛИ ИЛИ ИЛИ ИЛИ ИЛИ ИЛИ OE Ш. þ Ù Ú
Û Ü u Y Ÿ до до до до до до
æ до ç е е е е е на на на
на на ð Ñ или или или или или или или
œ š Þ Ù Ú и ü ¾ Y инспекторат
Други карактери
¢ ß ¥ £ © ® ª × ÷ ±
² ³ ¼ Ѕ ¾ μ ¿ · ¸ º
° ¯ § ¤ | ¬ avkanî ¨
ð ~ £

2. Единствени лозинки

Ова е важно, иако не и најважно, правило. Основната идеја е на направете ја лозинката уникатна и не ја поврзувајте со повеќе сметки така што ако некој го преземе, не може да се користи за други услуги. Можеби за да ја направите лозинката лесно запаметена, направете мала промена во секоја лозинка за да ја најдете лесно.

3. Лозинките не се присутни во речникот

Постојат два главни типа на напади за откривање лозинка.

  • Брутални напади кои се обидуваат да се замислат секоја можна комбинација на карактери
  • Напади што користат датотека со речник врз основа на речникот.

Вториот е многу побрз бидејќи останува само да и се даде на програмата паста со сите зборови и можеби комбинација од 2 или повеќе од овие. Речникот има популарни поими, како што се омилен тим, имиња на животни или луѓе, секвенци од типот QWERTY или asdfyxcv на тастатурата, имиња на познати уметници и сите ваши лични информации или она на вашето семејство, вклучувајќи го и името на улицата каде што сте родени, вашето училиште, регистарска табличка на вашиот автомобил и многу повеќе

4. Изберете менаџер за лозинка

Знам, тешко е да се запаметат сите податоци за пристап од милијарди регистрирани сметки, па дури и на најобучениот ум ќе им биде тешко да ги запомнат сите. Значи, мојот совет е да користете таканаречени менаџери со лозинка, кои се грижат да ги складираат сите лозинки за пристап до различните веб-услуги, домашно банкарство и многу повеќе со користење на единствена главна лозинка за пристап до програмата.

Управувач со лозинка како KeePass или LastPass ви овозможуваат да генерирате и запомните уникатни безбедни лозинки. Вградениот менаџер за лозинка на прелистувачот исто така може да биде корисен. Иако не секој има опции за генерирање лозинка,

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!