LIMBO 1.17 (Комплетна) игра со податоци за Апк + Обврска за Android

LIMBO 1.17 (Комплетна) игра со податоци за Апк + Обврска за Android

Врска за преземање во статијата

Исклучен

 ЛИМБО

Лимбо (стилизиран како ЛИМБО) е видео игра загатка со платформа, прва титула од независен дански развивач на игри Playdead. Играта беше објавена во јули 2010 година како ексклузивна титула на платформата на Xbox Live Arcade, а подоцна беше повторно активирана како дел од пакетот за игра за малопродажба заедно со Судски процеси HD и Лос Сплосион во април 2011 година. Портите за игри за PlayStation 3 и Microsoft Windows беа создадени од Playdead, објавени откако ќе заврши едногодишниот период на ексклузивност на Xbox 360. Верзијата на оперативниот систем X беше објавена во декември 2011 година, додека Linux портата беше достапна во мај 2012 година. Портите за PlayStation Vita и iOS беа објавени во јуни и јули 2013 година, соодветно. На 23 ноември 2014 година, портата Xbox One им беше надалена на повеќето клиенти кои купија Xbox One на својот оригинален ден на лансирање и верзијата на PlayStation 4 беше објавена на 24 февруари 2015 година.

Неизвесно за судбината на неговата сестра, детето влегува ЛИМБО.

Што рече печатот:

„Лимбо е најсовршената работа што ја прави играта“.
10/10 – Деструктивно

„Играта е ремек-дело“.
5 / / 5 – џин бомба

Лимбо е генијалец. Чуден и чуден генијалец. Вознемирувачки и непријатен генијалец.
5 / / 5 – ескапистот

„Темно, прогонувачки, но прогонувачки убав, Лимбо е свет вреден за истражување.“
5 / / 5 – oyостиќ

Добитник е на над 100 награди, вклучувајќи:

„Најдоброто преземање“ на Gameinformer
„Најдобра игра загатки“ на Gamespot
„Најдобрата независна игра“ на Котаку
„Дигитална игра на годината“ на GameReaktor
„Најдобра независна игра“ на ТВ Спајк
“Најдобра игра за преземање” на X-Play
„Најдобра игра за хорор“ на ИГН

ШТО ИМА НОВО

– мали подобрувања

АПК ЛИМБО