LineageOS 16.0 за HTC One M8 (2014), само HTC телефон со …

LineageOS 16.0 за HTC One M8 (2014), само HTC телефон со ...

За оние кои не знаат, LineageOS е еден од најпопуларните ROM-ови нарачани на сите времиња за уреди со Android. ROM има повеќе од еден милион активни инсталации. Голем број фактори се одговорни за сопствениците на ROM-от кои ослободуваат ROM-от за даден уред.

Сопствениците на сопствени ROM генерално го прават тоа во слободно време и испуштаат некои уреди ако не се доволно популарни. Сепак, тука доаѓа изненадување.

HTC One M8 објавен во 2014 година, сега е додаден на официјалниот список со уреди LineageOS, заснован на најновата Android Pie.

HTC One M8 беше популарен HTC уред. Првично дојде со Киткат, но ОЕМ подоцна го надгради на Маршмалоу. Со оглед на популарноста на овој уред, развивачите на LineageOS дадоа нова ренесанса на HTC One M8 за 2014 година.

LineageOS 16.0 за HTC One M8 (2014), само HTC телефон со LOS 16. HTC One m8 се повлече во почетокот на оваа година од LineageOS 14.1 ROM.

LineageOS 16.0 за HTC One M8 (2014), само HTC телефон со LOS 16

Доаѓајќи до тековната ситуација, и стандардната и двојната СИМ-варијанта на HTC се подобни за надградба на Android Pie со учтивост на LineageOS. И нај изненадувачкиот дел овде е дека HTC One M8 е единствениот HTC уред кој има lineageOS.

Со падот на овој Nougat ROM уред, корисниците на One M8 стравуваа да останат зад себе. Сепак, малку не знаеја дека развивачите на LineageOS се фокусираа на оперативниот систем Oreo и Pie.

Работата за LineageOS е дека е потребно извесно време да се ослободи ROM-от за најновите верзии на Android. Истото може да се случи и со LineageOS 17 (претпоставувано) за Android Q што допрва треба да се случи.

Сепак, засега го имаме LineageOS за HTC One M8. Споделете ги вашите искуства со нас ако сте корисник на HTC One M8.

преземања

Уред: HTC One M8

Име на код: m8

Канал: официјален стабилен

Верзија: 16.0-20190815

Андроид: 9.0

Тип: Обнова

За да ја преземете:Линк

Уред: HTC One M8 двојна SIM картичка

Име на код: md8

Канал: официјален стабилен

Верзија: 16.0-20190815

Андроид: 9.0

Тип: Обнова

За да ја преземете:Линк

Како да инсталирате Lineage Os 16 на HTC еден M8

Останете подесени за повеќе ажурирања од овој тип.

Среќен Android ?