Logitech го стартува G604 Lightspeed Безжичниот глушец за игри: 15 Програмабилни контроли

Logitech Meluncurkan G604 Lightspeed Wireless Gaming Mouse: 15 Kontrol yang Dapat Diprogram

Еднаш снабдувач на уреди, Logitech уште еднаш ја прошири својата G серија на глувци со нов безжичен глушец на високо ниво за гејмерите. Logitech G604 Lightspeed го карактеризира најновиот сензор за прецизност на компанијата и 15 целосно програмибилни контроли што го прават глувчето многу корисно за навивачите кои играат игри што имаат корист од макроа.

Logitech G604 Lightspeed се заснова на сензорот на компанијата Heroes, кој има резолуција за следење до 16,000 DPI. Сензорот е поврзан со Cortex-M-придвижувана 32-битна рака, а од страната за комуникација, безжичниот глушец поддржува безжична технологија Bluetooth и Logitech’s Lightspeed. Вториот е дизајниран да понуди повисоки перформанси и пониска латентност од стандардниот Bluetooth, при што Logitech нуди многу поголема стапка на гласање – до 1000 Hz – кога користите Lightspeed.

Дури и оваа иста платформа се користи за друг глушец од Logitech, и како резултат, G604 ги поддржува вообичаените карактеристики на серијата Logitech, како што е автоматско подесување на површината. И тоа, исто така, го продолжува траењето на батеријата; Logitech ветува многу долг век на траење на батеријата за глувчето, давајќи оценка да работи до 240 часа на една AA батерија.

Од ергономска гледна точка, Lightspeed G604 е наследник на Logitech G602, кој беше лансиран пред неколку години. Овој нов глушец има слична форма, но Logitech рече дека тие го подобриле дизајнот за да го направат поудобно и да обезбедат подобар зафат. Logitech’s G604 Lightspeed има 15 контроли (вклучувајќи шест копчиња на палецот за активности со голема побарувачка), од кои секоја може да се репрограмира.

Logitech го лансира G604 Безжичниот глушец за игри со светла: 15 Програмирачки контроли 1

Logitech оваа есен ќе ја започне продажбата на Lightspeed G604 на 99,99 $.

Logitech го стартува G604 Безжичниот глушец за игри со светла: 15 Програмирачки контроли 2

Поврзани читања:

Извор: Логитех