Mario Kart Tour ќе пристигне на Android и iOS на 25 септември

HD Tecnología

Турнејата Марио Kart е предвидено да пристигне во март годинава, сепак, Нинтендо одложува да пронајде подобар крај на производот. Се чини дека конечно го однеле до играта што ја сакаат толку многу, затоа што го објавиле датумот на објавување за нивната игра: 25 септември.

Официјалната веб-страница на играта има пререгистрација за корисниците на Android и iOS за да ве извести кога играта е достапна за преземање.

Не се знае многу за оваа игра сè до неодамна Нинтендо им даде шанса на одредена група на корисници да ја пробаат играта во затворена бета верзија. Страниците за игри на PlayStore и App Store сега доаѓаат со список на карактеристики како што се кола кои се инспирирани од вистински градови кои ротираат на секои 2 недели. Играта е бесплатна за започнување, што значи дека играчите можат да изберат дали да потрошат пари за да отворат содржина и можеби ликови.

Турнеја Марио КАРТ – СВЕТСКО РАЦЕ

Mario Kart е историска франшиза која е секогаш побарувачка, затоа веруваме дека оваа игра може да биде огромен успех.

Што мислите за турнејата во Марио Карт?

Извор: Engadget