Mediaset Premium се префрлува на SKY: AGCOM дава ОК

Mediaset Premium се префрлува на SKY: AGCOM дава ОК

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Mediaset Premium е SKY во секој поглед. Со резолуција од 22 јануари 2019 година, надлежните органи ја одобрија аквизицијата. Ајде да направиме одредена проценка и што ќе се промени за корисниците

Mediaset Premium се префрлува на SKY: AGCOM дава ОК

Mediaset Premium е исто така во сопственост на Sky Italia за AGCOM. Оваа свадба од пошироко 70 милиони евра ќе се одвива во текот на годината и ќе продолжат чекорите за овластување за спојување што ќе создаде најголем центар за платени мултимедијални содржини во Италија.

Со нота објавена на 15 февруари, но датиран од 22 јануари 2019 година, АГКОМ го овласти купување и продажба помеѓу Mediaset Premium и SKY Italia со вторите кои го купуваат имотот на нашата локална платена телевизија.

Нема записник за овластување за емитување на програми на дигитални копнени мрежи. надминувајќи ги поставените граници. На ист начин е потврдено дека стекнувањето на R2 нема да дозволи Sky Italia да се регистрира приходи поголеми од 20% од вкупните приходи од СИК (Интегриран комуникациски систем).

Медијасет затоа поминува под контрола на СКЈ во текот на месецот Февруари 2019 година. Особено SKY Italia го купува R2, платформа која е во основата на Mediaset Premium само во однос на технолошката инфраструктура.

Медијасет продава само технолошка платформа на Премиум што оди на Небо за околу 70 милиони евра а аквизицијата треба заврши во рок од неколку месеци. СКОИ купи ја целата технолошка инфраструктура затоа би обезбедиле продажба на системот „Смарт картички“, системот за криптирање и декодерите.

Што ќе се смени за клиентите?

Небото станува единствениот снабдувач на платена телевизија на дигитални копнени и сателитски, но сега е достапен и преку Интернет и оптичко влакно, сепак со малку различни понуди. Еве ги главните разлики:

Кино каналите, Премиум кино, + 24, Енергија, емоција и комедија па дури и оние од ТВ сериите ќе бидат видливи само на СКЈ, во претплата ги вклучувам ТВ и Семејните пакети.

Наместо тоа, јас носители на претплата Mediaset Premium тие ќе видат само неколку Sky канали, а високите премиум канали се видливи, сепак, само до целосно стекнување. После тоа, за да ги видите сите канали Mediaset Premium, пренесени на SKY, тие ќе треба да платат.

Небото го купува Mediaset Premium: Кога и за колку милиони?

Економски, Медијасет ќе готовина помеѓу 60 и 70 милиони евра иако конечните бројки сè уште не се познати, но ќе знаеме многу наскоро.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!