Microids ја споделија првата слика за римејкот XIII

La guía del gamer.

Microids и PlayMagic ја споделија првата слика на римејкот XIII, насловот е претставен со закачка која малку покажува и првично беше објавена за ноември. Сепак, неколку месеци подоцна беше објавено дека играта нема да биде готова на тој датум и е одложена до 2020 година.

За среќа, одложувањето не спречи да добиваме ажурирања за развојот на играта, денес примивме само четири нови слики, но реалноста е дека тие изгледаат прилично добро. XIII е игра чија старост не е премногу добра, дури и со примена на засенчување, така што новиот изглед не е лош.

Microids ја споделија првата слика од римејкот XIII 1

Под точки

Оригиналната игра беше инспирирана од хонономни белгиски стрипови направени од Jeanан Ван Хем, приказната се врти околу агентот XIII кој страда од амнезија и кога се разбудил открил дека не само што е далеку од дома, туку и избегал затоа што бил обвинет за убиство на претседателот. Соединетите Американски Држави. Идејата е да напредуваме преку 3Д сценарија за да ја откриеме мистеријата додека непознати непријатели се појавуваат на секој агол.

Играта е едноставна, стрелец на прво лице со долга кампања што полека ни ја раскажува вистинската приказна зад атентатот на претседателот и нашата улога во сето тоа. Техниката за засенчување cel се користи за да се направи играта да изгледа како стрип, всушност, кинематиката исто така се прави рамна со авиони како цртани филмови.

Пронајдете го првиот скриншот на XIII ???? XIII римејк ќе биде достапен во 2020 година на PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC и Mac.

Објавено од Миоид на Четврток, 22 август 2019 година

Насловот беше објавен и развиен од Ubisoft, меѓутоа, продажбата не беше добра. Играта не беше лоша, но не го привлече вниманието на многу луѓе, таа стана култна игра од PlayStation 2 и затоа Microids го спаси тоа да не се заборави, студија која се чини дека е посветена на правење римејки од овој вид игра.

Новите слики користат понапредни техники на засенчување на cel, подобро осветлување, повеќе детали за ликовите, сè изгледа многу подобро, во основа. Microids исто така вети дека тие ќе ја ажурираат механиката на игри за да се прилагодат на сегашната индустрија иако сè уште не можеме да видиме што значи.

XIII ќе биде лансиран на PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC и MAC во почетокот на 2020 година.