Microsoft Office сега е достапен на Android и iOS: Word, Excel и PowerPoint во една апликација

Microsoft Office sekarang tersedia di Android dan iOS: Word, Excel, dan PowerPoint dalam satu aplikasi

нивните паметни телефони значително го намалија јазот помеѓу телефонот и компјутерот благодарение на зголемената моќ на обработка, до екраните кои пораснаа скоро во иста стапка и благодарение на интернет-врските кои станаа постојани. Поради ова, има многу кои работат во мобилност изменете ги текстуалните датотеки, документи, подгответе презентации и многу други задачи од претходно се достапни само во канцелариски апартмани. Со Microsoft Office како лидер.

Компанијата одлучи да ги пренесе своите најважни апликации за продуктивност на мобилните телефони, и Android и iPhone и iPad. Word, Excel или PowerPoint, моќна алатка која ја има нивната независна мобилна верзија. И сега исто така заедно затоа што Мајкрософт ја ажурираше апликацијата Office да понуди најмногу услуги на едно место. Одлични вести за оние кои не сакаат да инсталираат повеќе апликации.

Потребно е помалку простор и поголема флексибилност

Андроид на Microsoft Office

Microsoft Office за Android

Апликација Microsoft Office за мобилен телефон Достапно е на неколку уреди Samsung со Android. Компанијата ја проширува својата употреба во бета на повеќе телефони и таблети во ноември 2019 година, а сега кога „Мајкрософт“ одлучи да понуди канцелариски пакет на сите, вклучувајќи ги и iPhone и iPad. Во случај на уреди со iOS Ажурирани се апликациите што не забележале промени од 2014 година.

Како што рековме, Новата апликација сега е достапна во продавниците на Google Play и продавниците на App Store. Ова е погодно за повеќето уреди и работи на сите типови сметки на Мајкрософт, и бесплатно и со претплата на Office 365. Благодарение на оваа апликација, можеме да извршиме задачи како што се следниве:

  • Уредете и создадете документи со Word.
  • Уредете и креирајте Excel лист.
  • Уредете и креирајте презентации на PowerPoint.
  • Извадете текст од слики (OCR).
  • Внесете и дигитализирајте PDF. Исто така е можно да се конвертираат документи во PDF.
  • Уреди и направи белешки.
  • Пренос на датотека помеѓу компјутер и мобилен телефон.
  • Пристапете до сите датотеки зачувани во сметката на Microsoft.

Microsoft Office

Microsoft Office за iOS

Потенцијалот на новата канцеларија на Microsoft за Android и iOS е огромен, дури и поголем за оние кои имаат претплати за Office 365. И без премногу ограничувања за бесплатните корисници од Оваа апликација ви овозможува да креирате, уредувате и управувате со документи директно од вашиот мобилен телефон или таблетот. Удобен и со многу убав интерфејс, исто така едноставен.

Microsoft Office

Microsoft Office

Споделете ја Microsoft Office сега достапна на Android и iOS: Word, Excel и PowerPoint во една апликација