MIUI 10 ќе овозможи да се прикажат двојни часовници на почетниот екран

MIUI 10 akan memungkinkan untuk menampilkan jam ganda di layar beranda

Една од карактеристиките што го дефинираат слојот за персонализација на Xiaomi е фактот за комбинирање на нови функции, така што тој ги задоволува потребите на своите фанови. Одлична стратегија која привлекува повеќе корисници секој ден, како што е сега можно прикажете двојни часовници на почетниот екран.

Особено, оваа нова функција која е објавена преку Weibo од официјалниот профил на MIUI, ни овозможува да имаме две часовници на почетниот екран. Една од десната страна и една од левата страна, на прв поглед можно е да имате два различни распоред.

Без сомнение, една функција е повеќе од особено привлечна за оние кои патуваат често или кои имаат семејство или пријатели во други земји и тие треба да знаат во кое време на тоа друго место.

Засега оваа нова функција е достапна само на Интернет Кинеска верзија за развој на ROM MIUI 10, така што мора да почекаме неколку недели додека не можеме да уживаме во GLOBAL верзијата. Слично на тоа, за доволно активирање за да влезете во апликацијата Settings Дополнителни поставки ⇒ Датум и време Активирајте двоен часовник.

Запомнете да застанете од полето за коментари и да оставите свое мислење за оваа нова функција, сметате ли дека е корисно? Кои други карактеристики ги очекувате од МИУИ?

Извор | Веибо