Modern Warfare “ќе ви овозможи да играте со тастатурата и глувчето на конзолата

Modern Warfare ’akan memungkinkan Anda bermain dengan keyboard dan mouse di konsol 1

Потврдено е за Jо Цекот, директорот за дизајн на Инфинити Вард Блог за PlayStation тоа Call of Duty: Modern Warfare ќе ни овозможи играње со тастатура и глувче во верзијата на конзолата. Ова е невидено движење за франшизата на милијардерот Активион. Сепак, овој предлог ќе произведе и некои промени во начинот на инсталирање на режимот на мултиплеер.

Играчите може да не ги менуваат периферните уреди за време на натпреварот

Да бидам поконкретен, тоа договорен брак од Модерно војување ќе се заснова на вашиот уред. Тоа е, ако уживате во тоа со тастатура и глувче, можете да се соочите само со оние што користат ист уред; Истата работа ќе се случи и со традиционалната контрола. Оваа студија има за цел да им овозможи на корисниците да се натпреваруваат иста состојба, стратегија што ја видовме во игри како Фортнит.

Секако играчите тие не можат да ги менуваат периферните уреди додека играта е во тек. За да го промените, треба да почека додека не заврши и да започне нова инсталација. Претходно беше откриено дека играта ќе има поддршка за игра крст, така што плеерите PlayStation 4, Xbox One и PC можат да се натпреваруваат едни со други. Поддршката на тастатурата и глувчето на конзолата ќе овозможи да се искористи оваа нова работа.

Call of Duty: Modern Warfare Тој го покажа својот мултиплеер минатата недела. Иако тие ќе го одржат судирот 6 наспроти 6, за прв пат ќе видиме алтернатива од 20 наспроти 20, па дури и 2 против 2. Последниот е именуван Престрелка, исто како што неодамна ви објаснивме. Исто така се очекува а режим со повеќе од 100 играчи, но засега не се откриени повеќе информации. Сè покажува дека тоа нема да биде ројал на борба.

Без сомнение титулата Ова има потенцијал да обележи нова патека за франшизата на милионерите, која на последната рата стагнираше. Ветеранците Инфинити Вард, кои работеа на првите титули на сагата, се вратија во студиото за да бидат одговорни за проектот. Насловот за акција со прво лице ќе биде достапен на 25 октомври.